BISTTE KAZANMAYA DAÝR
Abi ne güzel hayatýnýz var ya hisseyi düþünce al yükselince sat, bedava yaþýyorsunuz anasýný satayým
O iþ senin bildiðin gibi olmaz
Hadi caným sende bal gibi de öyle yapýyorsunuz iþte, bakýyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanýrsýnýz
E Ne duruyorsun sende yap, gün de bir maaþ
Abi bende o para yokki
Merak etme olanlarda öyle senin dediðini yapamazlar
Ya ne yapýyorsunuz abi yeme beni
Bak güzel kardeþim piyasada bir takým doneler var
Neymiþ done dediðin þey
Temel analiz diyorlar adýna, uzun hikaye
Uzatma abi ben senin ne yaptýðýný anlamadým gitti
Bak kardeþ bir takým doneler diyorumya onlara bakýp, firmalarý bir birbirleriyle kýyaslýyorsun
Eeeee sonra
Sonrasý þu, o veriler de ucuz kaldýðýný düþündüðün hisseyi seçip alýyorsun
Aldýn ne yapýyorsun
Diðer insanlarýnda senin gördüðünü görmesini bekliyorsun
Ne kadar
Ýþte zurnanýn zýrt dediði yer orasý
YANÝ
Yanisi þudur, bu piyasaya yön veren kiþilerinde o hissenin ucuz olduðunu görmesini bekliyorsun
Ben ne kadar diyorum sen uzatýyorsun abi
Ona yatýrým derler süresi de 1 ile 5 yýldýr, doðru hisseyi seçmiþsen çok kazanýrsýn
Ya abi bazen hisse senetleri bugün þu kadar kazandýrdý bakýyorum % 20 ler görüyorum, adam yazmýþ bugün 5000 kazandým
Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruðu dik tutarlar
Abi bende borsada oynamak istiyorum
Ben yatýrým diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun, boþ ver sen iþine bak, zannetiðin kadar kolay olsaydý kimse iþe gitmeyip yattýðý yerden sefa sürerdi...
Haydi bana eyvallah....herkes iþini yapsýn bu iþler herkesin harcý deðil piyasanýn kurtlarý bile çok zor kazanýrlar,sadece sabýrlý ve o paraya ihtiyacý olmayanlar kazanýr, oradan para kazanarak hayatýný sürdüremezsin....
Bu yazýmý yazalý 5 yýl oldu, gerekli gördüðümde paylaþýyorum, daha önce okuyup sýkýlanlardan özür dilerim, ancak bir kez daha okumasý gerekenler vardýr.
Bakmayýn bu seneki yan hisselerdeki anormalliðe
ülkenin güzide firmalarý sahol 8 yýldýr, aselsan 4 yýldýr, tekfen 3 yýldýr kazandýrmýyor var mý ötesi.
bu piyasa normal bi piyasa deðil.
Doðru diyorsun sn. koçari...
Ben de benzer þeyleri farklý pencereden anlatmaya çalýþýyorum. Tabi anlamak isteyenlere...
Þu an 20 yýllýk belki de 100 yýllýk bir döngü yaþýyoruz. Bu iþlerin hep böyle olacaðýný sananlar sonunda öyle olmadýðýný anlayacaklar ama iþ iþten geçmiþ olacaktýr...
Herkes kazanýyorsa o zaman kim kaybediyor...???!!! Bunu düþünmek lâzým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
deðerli hocalarým CEMTS için bir deðerlendirme rýca ediyorum.
CEMTS benim bildiðim bir hisse deðil, o nedenle ne desem yalan olur...
Grafiðe göre her þey olabilir. Yani ortada bir durumu var...
Yükselirse bundan sonra hýzlý yükselebilir, düþerse de yine hýzlý düþebilecek durumda...
Þirketin durumunu ve iç yapýsýný bilen birileri yorumlarsa daha iyi olur...
Haftalýk grafiði þu þekilde...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Günaydýn Genþþþleeeer .
Size bir tüyo vereyim mi ? - 7 -
Defter deðeri nasýl bulunur? Piyasa deðeri/defter deðeri nasýl yorumlanmalý?
Bu oraný bulmak için önce; bilançodaki öz sermaye kalemini, ödenmiþ sermayeye bölersiniz. Böylece þirketin defter deðerini bulursunuz. Daha sonra hisse senedinin borsadaki kapanýþ fiyatýný, bulduðunuz defter fiyatýna bölerek iþlemi tamamlarsýnýz. Bu rakam sayesinde, elinizdeki hisse senedinin, borsada defter deðerinin kaç katýna alýnýp satýldýðýný öðrenmiþ olursunuz.
Yukarýda belirttiðimiz gibi :
Defter deðeri = Öz sermaye/ Ödenmiþ sermaye
Peki bulunan deðer þirketin gerçek anlamda bize defter deðerini vermekte midir? Çok kere deklare edilen DEFTER DEÐERÝ ile, þirketin gerçek deðeri arasýnda fark vardýr. Hazýr giysi üreten bir þirketin deposunda modasý geçmiþ giysiler; defterde mala biçilen ilk fiyat üzerinden stok olarak gözükebilir. Stoktaki mallar hammadde ise defter deðeri gerçeðe daha yakýndýr.Þirketin on yýl önce fabrikayý geniþletmek için satýn aldýðý arazinin deðeri, þehrin geniþlemesi nedeniyle defterdeki deðerinin çok üzerinde olabilir.
Üreticinin yada perakendecinin stoklarý, satýþlarýndan fazla büyüyorsa bu bir tehlike iþareti olarak algýlanmalýdýr. Çünkü iþletme, stoklarýný eritmek için fiyatlarýný düþürmek zorunda kalacaktýr. Geçen yýllarda þirketlerin nakit paraya dönebilmek için ne kadar ucuza mal sattýðýný hatýrlarsýnýz.
Üreticinin yada perakendecinin satýþlarý çok fazla ve stoklarý çok az durumda ise þirket olumlu yolda ilerliyor þeklinde yorumlanabilir.
A þirketin verilerini ölçü olarak alýp defter deðeri ve piyasadeðeri /defter deðerini hesaplayalým.
A Þirketin özsermayesi 346.385.539 TL ve sermayesi 67.500.000 TL dir. A Þirketin hisse senedi 2. seans sonunda 2.33 TL kapanýþ yapmýþtýr.
Defter deðeri = Öz sermaye/ Ödenmiþ sermaye
Defter deðeri = 346.385.539 / 67.500.000
Defter deðeri = 5.13 olarak bulunur.
Piyasa defter deðeri/Defter deðeri baþka bir yazýlýmla PDD/DD deðerini hisse senedi kapanýþ deðerini defter deðerine bölerek buluruz.
PDD/DD = Kapanýþ deðeri/ defter deðeri
PDD/DD = 2.33 / 5.13
Kaynak : Sn. yukselc ( teþekkür eder emeklerinizin karþýlýðýný almanýzý dilerim sevgi ve saygýlarýmla )
kelepçeyi napçaaz.
Kardeþ banka alýcaz dedikk soyacaz demedik![]()
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri