Haftalýk 50 EMA ya deðdi fiyatlar, kýrmýzý çizgi altýnda kesikli çizgiye kadar sarkma yaptýrabilirler. 7.16 gibi.
RSI yakýn çekim.
Haftalýk 50 EMA ya deðdi fiyatlar, kýrmýzý çizgi altýnda kesikli çizgiye kadar sarkma yaptýrabilirler. 7.16 gibi.
RSI yakýn çekim.
Günaydýn Dandanakan abi,
Hatýrlýyor musun ? Yaklaþýk 3-4 ay önce buna benzer bir durum oluþmuþtu. Konu EREGL idi. hatta iddaa etmiþtim 7.50 görmesi gerek bende 7.80 de girdim tarzýnda birþeydi. Sonra sen oradan 12-13 ilk hedef demiþtin. Ve 15 gördü sanýrým.
Þimdi eðer Oturan Boðaoyunbozanlýk yapmazsa bu biraderlere bizimde buradaki durum aynen ona benziyor. Yanlýz orada AKD ler biraz farklý idi. Burada Sorunlu mal Oturan Boða da görünüyor.. Þimdi ilk soru þu
Onlar diyecekler mi bu adam bize parmak atar mý?
Burda oturan Boða nýn ruh haline baðlý olarak durum deðiþecek. Aman bu aralar üzmeyelim kendisini. Hatta mümkünse pazartesi evden yengem kovalýyor ya. Onu meþgul edecek þeyler icat etmek gerekecek.
Ýkinci soru þu:
bu adamlarýn kapasitesi ne kadar?
Bunu pazartesinden baþlayan süreçte göreceðiz. Ne gibi bir aksiyon yapacaklar. Dertleri aslýnda açýklarýýný kapatýp kaybolmak mý sadece . Yoksa Hayde arkadaþlar yürüyoruz mu olacak.
Bir diðer soru da vadeliler..
Bakýn bana kalýrsa iþin çokomelli tarafý vadeli tarafý. Ben bu konuda tecrübeli deðilim. Bunu bilen birini davet etmemiz gerek. Çünkü artýk 1.lig te top oynuyoruz. Ordaki durumu bize anlatacak bir anlayan lazým.
Þimdi gayfe zamaný... Koçari abime verdiðim tavsiyeye istinaden ben balkona gidip ciuara gayfe molasý veriyorum. Uyanýp ayýlanlar yazabilir. Uyuyanlara bulaþmayýn.![]()
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Birincisi bunun göndermiþ olduðu bilanço birleþmeden dolayý gönderilen hikaye bilanço ( look at me þiþe )
Açýklanan kar ý geçmiþte sadece adana yapýyordu yanýlmýyorsam ki çimentolarýn geçen sene karlarý ortada. Bu yýl ki beklentileri de yüksek.
Ýkincisi zannedersem genel kurul bekleniyor temettü kararý için geçen sene vermemiþ temettü.
Sorunlu mal kýsmýna gelirsek satanýn malýný alýrlar, sonuç mal el deðiþtirmiþ olur. Eee alanda þirkete güveniyorsa bekler olur biter.
Adamlarýn kapasitesi ne olursa olsun yatýrým yapana bir þey yapamaz al satçýyý vurabilir o baþka mesele.
Vadeli tarafý bende pek bilmiyorum Selim bilen biri bilgi verirse iyi olur.
[IMG]Hatýrlýyor musun ? Yaklaþýk 3-4 ay önce buna benzer bir durum oluþmuþtu. Konu EREGL idi. hatta iddaa etmiþtim 7.50 görmesi gerek bende 7.80 de girdim tarzýnda birþeydi. Sonra sen oradan 12-13 ilk hedef demiþtin. Ve 15 gördü sanýrým.[/IMG]
Hatýrlamam mý ama al satçýlýðýn darbesi diyelim 9 - 9.5 dan verdik onlarý düzeltmede alýrýz diye diðer kaðýtlar la uðraþýrken unuttuk gitti.![]()
O yer okun olduðu bölge idi hedef kesikli orta çizgiydi.13 civarý.
Siyah çizgiden, 9.5 civarý bir daha sarkar diye trade etmiþtim ama ben trade oldum.
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Vakit varken biraz bakýnayým dedim. Açýkçý abilerin durumu çok parlak görünmüyor. Þubat ayýnýn baþýndan itibaren gün gün açýk rakamlarýný aþaðýya çýkardým. Ancak ortada ilginç bir durum var. Aslýnda 01 þubat tan itibaren azar azar açýk yapmýþ olmalarýna raðmen 18.02.2021 den itibaren çok fena bastýrdýklarýný söyleyebilirim. 18.02.2021 de yaklaþýk 543.xxxx lot açýða satmýþlar. Tabi bizim 2020 mart ayýnda gelen beceriksiz ve bilinçsiz tayfa gene kendini göstermiþ. Kendi kendine yýkmýþ tahtayý. Þöyle ki :
18.02.21 tarihli lot açýk adeti 543.298 iken
18.02.2021 tarihli ve hafta sonuna baðlanan geceden itibaren açýk rakamý 216.200 e düþmüþ.
Fakat 19.02.2021 de yine 517.045 e yükselmiþ.
bu hafta kapanýþýnda ise 134.699 adete kadar düþmüþ.
Bu durum aslýnda açýkçýnýn hala kapanamadýðýný gösteriyor. Yaklaþýk 2 haftadýr amansýzca satýþýn ardýndan kademelerde mal olmamasý yukarýdan maliyete katlananlarýn hala satmadýðýný, açýkçýnýn da hala kapanamadýðýný gösteriyor. O yüzden bu haftadan itibaren Sevgili KY kardeþlerin durumun farkýna varýp ucuzdan malýný kaptýrmamasý gerekecek. Cuma günü kademelerinde 2.xxx - 5.xxx aralýðýnda lot olmasýnýn sebebini de bu durum açýklýyor. Þimdi açýkçý kapanabilmek için buradan daha çok kademeleri þiþirmeye çalýþacak. ama elindekini de kaptýrmak istemeyecektir. Yani kuþ kafese girdi. Bundan sonra en önemli aþama baþlýyor. paranýzla ve sabrýnýzla sýnanacaðýnýz dönem. herkese hayýrlý olmasýný temenni ederim. Dilerim bu iþin farkýna erken varan KY zarar etmez. Yatýrýmcýlarýn bu iþten karlý çýkacaðýndan adým gibi eminim. ARTIK BOÞ OLAN KADEMELERDE DÝLEDÝÐÝNÝZ GÝBÝ TRADE EDEBÝLÝRSÝNÝZ.. Çünkü bu saatten sonra artýk mal lazým. MAL DA YOK. KALMADI....
Bizim baþlýðý takip edenler farkýndalar tabi de OYAKC baþlýðýný takip edenlerinde farkýnda varmasý amacýyla.
18-02-2021 tarihinden beri OYAKC nin düþmesinin ardýndaki sebep hissenin tahtasýnda yapýlan açýða satýþlar yüzündendir.
Nedir bu AÇIÐA SATIÞ :
Borsada açýða satýþ iþlemi; tasarruflarýný hisse senedi piyasasýnda deðerlendiren çoðu yatýrýmcýmýzýn kullandýðý baþlýca yöntemler arasýndadýr. Bunun en büyük sebebi açýða satýþ iþlemleri sayesinde deðeri düþen menkul kýymetlerden kazanç elde edilebilme imkanýdýr.
Açýða satýþ iþlemi sermaye piyasalarýnýn yatýrýmcýlara sunduðu önemli bir emir tipidir ve hisse senedi yatýrýmcýsýna fiyatlarýn sadece yükseliþine deðil düþüþüne de yatýrým yapma imkaný saðlar.
Açýða satýþ iþlemi çift yönlü fiyat hareketlerine yatýrým seçeneði sunan pay piyasalarýnýn sunduðu avantajlý piyasa özelliðidir. Bununla birlikte açýða satýþ iþlemi oynaklýðý artýðý dönemlerde yatýrýmcý için riskli hale gelebilir.
Biz de bu çerçevede borsa yatýrýmcýsý için çok önemli olan emir tipi olarak açýða satýþ iþlemi nedir ve açýða satýþ iþlemi nasýl yapýlýr, açýða satýþ yaparken nelere dikkat etmeli sorularý üzerinde duralým.
Açýða satýþ iþlemi nedir?
Açýða satýþ iþlemi, finansal tanýmý ile Borsa Ýstanbul Pay Piyasasýnda yatýrýmcýnýn sahip olmadýðý sermaye piyasasý enstrümanlarýný ödünç olarak sonradan yerine koymak koþulu ile satmasýný saðlayan emir türünü ifade eder.
Açýða satýþ iþlemini diðer emirlerden ayýran özellik emrin baþtan verilirken açýða satýþ emri olarak verilmesidir. Bu arada satýþa iliþkin takas yükümlülüðünün ödünç alýnan sermaye piyasasý araçlarý ile yerine getirilmesi de açýða satýþ sayýlýr.
Açýða satýþ iþleminde yatýrýmcý; sahip olmadýðý sermaye piyasasý aracýný ödünç olarak daha yüksek fiyattan satýp daha düþük fiyattan yerine koyma amacý ile iþlem yapar. Fiyat beklenen yönde geliþirse aradaki fark kadar kar elde edilir. Fakat fiyat düþüþ yönünde deðil de yükseliþ yönünde hareket etmiþse bu sefer yükseliþ yönünde oluþan fark kadar pozisyon zarar yazar.
Açýða satýþ iþlemi yapma þartlarý nelerdir?
Açýða satýþ iþlemi yapmak için öncelikle yatýrýmcýnýn yerine getirmesi gereken prosedürler vardýr. Bu prosedürler sýrasý ile þöyledir;
Açýða satýþ yapmak isteyen yatýrýmcý Kredi Sözleþmesi imzalamak zorundadýr.
Açýða satýþ izni aracý kurum tarafýndan deðerlendirme sonrasý verilir.
Açýða Satýþ iþlemi yapmak için aracý kurumdan aracý kuruma deðiþen Portföy büyüklüðü limiti vardýr.
Açýða satýþ limiti aracý kurumun uygun bulduðu paylarda ve yatýrýmcý portföyünün teminatlandýrýlmasýna göre belirlenir.
Açýða satýþ iþlemleri pay bazýnda, gerçekleþen tüm fiyat seviyelerinde miktar ve sözleþme adedi belirtilerek her gün günlük bültenler ile ilan edilir.
Açýða satýþ iþlemlerinin ilaný yatýrýmcýnýn iþlem stratejilerini belirlemesinde faydalý referans veri üretir.
Açýða satýþ iþlemleri ile ilgili bilinmesi gerekenler
Açýða satýþ iþlemi SPK ve BÝST in belirlediði pay senetleri içerisinde pay senetlerinde yapýlýr.
Açýða satýþ iþlemi gerçekleþtirebilmek için emrin baþtan açýða satýþ emri olarak bildirilmesi gerekir.
Açýða satýþ iþlemi þu sýnýrlar kapsamýnda yapýlýr: Öz kaynak oraný; SPK nýn ilgili mevzuatýnda belirtildiði üzere %50 yi geçemez. Açýða satýþ iþlemini sürdürme oraný ise %35 dir. Bu oranýn altýna gelinmesi halinde müþteriye %50 ye çekilmesi için teminat tamamlama çaðrýsý yapýlýr.
Açýða satýþ iþlemi gün sonunda kapatýlýr, açýða satýþ yapýlýp pozisyon ayný gün kapatýlmadýðýnda, açýða satýþý yapýlan kýymetin ödünç olarak temin edilmesi gerekliliði vardýr.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
O günü hatýrlýyorum sanýrým.8 den 8,20 ye kadar biri tahtayý çizdi.anlam veremedim ama huylandim.sonra tekrar 8 in altîna gelip günü 8 in üstünde kapatmýþtý.kaçtý dedim içimden
Yer Ýmleri