Originally Posted by
T/A
Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasýný diliyorum...
Merhabalar üstadým. Hayýrlý günler baþlýk takipçisi arkadaþlar...
Bugün bir hikaye anlatayým diye düþünürken balkona malum yere çýktým kahvaltýmý yaptýktan sonra, keyif çayýmý içerken ciuaramý da yaktým. baktým ki domateslerim büyümeye baþlamýþ.. Ýçimi tuhaf bir kýpýrtý ve sevinç kapladý. Hikaye yerine dedim domates maceramý anlatayým. Bundan daha güzel örnek olamaz diye düþündüm..
Hatýrlarsanýz Aralýk ayýnda Ýstanbul gibi bir yerde bu macera baþlamýþtý.
Keyifle yediðim çeri model domateslerimin çekirdeklerini topladým. Yanýbaþýmýzda bulunan parktan biraz toprak çaldým. Çaldým da denmez ödünç aldým diyelim. Sonra 5 litrelik pet su þiþesini baþýný kapak olacak þekilde kestim. Topraðý içine yerleþtirdim. Domateslerimin çekirdeklerini içine attým. Uygun bir ortam saðlayýp çekirdeklerin filizlenmesi için gerekli sulama ve güneþ alma ortamýný saðladýktan sonra yaklaþýk 3 hafta sonra ilk çanak yapraklarý çýkmaya baþladý.Zaman içinde sulayýp topraðýn hafif nemli kalmasýný saðladým. Ve yaklaþýk 3 aylýk bir süreç sonunda yazýn, yani nisan baþlarýnda yazlýða giderken bahçesinde rahatlýkla dikilebilecek boyda fidanlarým oldu..
bakýnýz aslýnda geçmiþten gelen ve bazen de atadan gelen bilgilerin üstüne yeni güncel bilgileri ekleyince hiç olmayacakmýþ gibi görünen hatta imkansýzmýþ gibi görünen bir ortamda domates yetiþtirmeyi becerebilmek çok mühim bir mesele deðil aslýnda.
mesele nedir biliyor musunuz?
kendinizi tanýmlama becerisini gösterebilmek.
Siz yatýrýmcý mýsýnýz?
Yoksa siz bir kumarbaz gibi her zar atýldýðýnda gelecek olan sayýyý bilmeye mi uðraþýyorsunuz*
Mesele sizin kendini tanýmlamanýz..
Eðer yatýrýmcý gibi davranýp sabýrla ve emekle iþinizin gerektirdiði hassasiyeti gösteriyorsanýz bazen sulayýp, bazen güneþe göre yönünüzü deðiþtirebiliyorsanýz...
Merak etmeyin yaz geldiðinde sizde bahçenizde, kendi ellerinizle yetiþtirdiðiniz domatesleri keyifle yiyebilirsiniz.
KISSADAN HÝSSE:
yaptýðýnýz her ne iþ ise onu bilerek, yeter ve gerek þartlarý saðlarsanýz emelinize ulaþýrsýnýz..
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri