Önce bi genel þeyedelim. 1 aydýr ilgilenmiyorum. Biraz ders çalýþayým.Hisse bazlý bakalým
Pandemiden çýktýktan sonra, tüm sektörlerde hammaddelerde baþlayan kriz, bu kez fiyatlar üzerinde aþýrý artýþa sebep oldu. 1.5 ay önce herhangi bir ürün ya da iþ için verilen fiyatlar bugün en az %50 zamlý olarak telaffuz ediliyor. Bu ise genel anlamda piyasada bir yavaþlamaya sebep olacak. Ayný dönem içerisinde ücretler ise ayný oranda artmadý. Bu ise bize ülke olarak fakirliði yaþattýracak. Zaten dolarýn yaptýðý son ataktan anlaþýlacaðý üzere artýk dolarý olanlar(yabancýlar ) dolarý yavaþ yavaþ ve sindire sindire satýp hisselere geçecekler diye düþünüyorum. Bu saatten sonra trade edebilenler þanslý sayýlýr. Önemli olan bu saatten sonra adetleri koruyabilmekte. Son tahlilde elde olan mal korunmalý. Adetler artýrýlabiliyorsa bu denenebilir. aksi taktirde bu saatten sonra mal satmak çok mantýklý deðil. Belki bir kaç gün yada bir kaç hafta geliþebilecek siyasi olaylar etki eder yada olaylarýn olmasý gündeme gelebilir.
Ama Eðer endeks üzerinde etkisi olan hisselerde iseniz dikkatli olmakta fayda var.
Diðer taraftan ise endekse etkisi olmayan hele hele spekülasyona açýk olan ve sermayesi düþük olan hisselerin durumunu izlemek gerekecek.
Bazý hisselerde ise geçmiþ senelerde yani son iki senede sermaye tavaný yükseltmiþ olanlar var ise onlarý da takibe almak gerekebilir. Yüksek bedelli veya bedelsiz beklentileri ile farklý þeyler yaþatabilir.
Tabi bunu yazarken açýkça söylemek gerek sermayenin tamamý ile deðil de . Yaklaþýk %5- ile %10 luk bir dilim denenebilir.
Yüksek enflasyonist ortam, borsayý þaha kaldýrýr. Özellikle aðýr baþlý olarak düþünülen hisselerde hiçte olmadýk alýþýlmadýk yükseliþler göreceðiz gibime geliyor.
Saygýlarýmla.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri