Originally Posted by
Achiles
Sn T/A,
Tam formülünü paylaþmýyorlar, nasýl yapýldýðýný tarif ediyorlar, RRG rölatif döngüsel güç gibi tam çevirirsek..
Tarif ettikleri þekilde uðraþýnca, kargacýk burgacýk bir görüntü ortaya çýkýyor dediðiniz gibi, onlarýnkine benzemiyor, muhtemelen deðerleri bir þekilde yumuþatýyorlar, ya logaritmasýný alýyorlar, ya da RSI ve Momu direk LN ile hesaplýyorlar (LN(son deðer)-LN(en düþük) / (LN (en yüksek)-LN(en düþük gibi), ya da baþka bir þey..
Parayla satýyorlar, ya da anlaþýp yazýlýmlara modül þeklinde eklemleniyorlar, bloombergte var galiba, yine bizde olmayan yurt dýþý yazýlýmlarda (Ninja Trader filan mýydý neydi)
Kolay gelsin.
Ben onlarýn formülüne birebir ulaþtým. Paylaþtýklarý grafiklerin birebir aynýsýný elde ediyorum...
Çok defa karþýlaþtýrma yaptým. Ýstenirse yine güncel verilerle yapabilirim...
Formülü yumuþatýyorlar ve bu yumuþamýþ haline bir de curve fittig (eðri uydurma) uyguluyorlar. Bu sayede 2. bir yumuþatma saðlanmýþ oluyor... Ben curve fitting yapmýyorum. Çok lâzým olduðuna inanýrsam ben de ekleyebilirim...
RRG --> Relative Related Graph (Göreceli iliþkili grafik).
Bu sayede döngülerde önde giden ve geride kalanlarý görebiliyorlar...
Tabii ki, ben de görebiliyorum ama ilgi olmayýnca paylaþým da olmuyor mâlesef...
Varsa özel bir talebin, senin için akþama evde bir çalýþma yapabilirim... Ýstersen adamlarýn kullandýðý þekli ile, istersen de benim kullandýðým þekil ile fark etmez. Hepsi tek tuþ mesafesinde...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri