Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 958/1044 lklk ... 4588589089489569579589599609681008 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 7,657 - 7,664 aras.

Konu: Sistem Takibi - II

1. ok hzl gitti kanal st bandna geldi.

Alnt Originally Posted by Dandanakan Yazy Oku
    Buraya yazlp izilenleri alttan alttan okuyanlar faydalanyor mu acaba.
    Sayfalar, adn Reit sen de sen iit hesab ilerliyor. Bir Ltf hocam birde stad yorum yapyor bazen.
    Arada birde kaak selim var ksa devre yapmaz ise o bir eyler sylyor.

benim taktalar gondikliyorum. Market bozdu ii. dierinde tavan tavan gidiyoz. Bakalm Allah sonumuzu hayretsin, dilerim kt yola dmeyiz.
    Ac veriyorsa gemi; gememi demektir.
    " Artk kii taklyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyas...Gerisinin......"

3.  Alnt Originally Posted by selimtogrul Yazy Oku

benim taktalar gondikliyorum. Market bozdu ii. dierinde tavan tavan gidiyoz. Bakalm Allah sonumuzu hayretsin, dilerim kt yola dmeyiz.
    Eeeee tavan olan tahtalarn sabahtan akama kadar seyredip seviyormusun yoksa.
    Ara sra buralara da bak ne yapyor bu gariban emekliler bieye ihtiyalar var m ok zalmsn.

Alnt Originally Posted by Dandanakan Yazy Oku
    Eeeee tavan olan tahtalarn sabahtan akama kadar seyredip seviyormusun yoksa.
    Ara sra buralara da bak ne yapyor bu gariban emekliler bieye ihtiyalar var m ok zalmsn.
    Deerli abim olay yle geliiyor.
    Takta eer tavana gitmiyorsa acck iteliyorum. Yok ben yetiemeden gitmise tavana azck eriyorum. Oradan kanlar yeni gzdeme giri yapyorum. Bu ekilde elin suyuyla deirmenin tan dndrmeye alyoruz. Bu aralar Bankas itirakleri gzdelerim. Hatta bu ara yksek bedelsiz verip ortal kasp kavuran bi alem. Taktac abi anlayl bir abiye benziyor. ben alyorum o veriyor. Ama ben geri vermeyince agresiflik yapmyor. Bazlarda byle seviyor. Aslnda iin dorusu bu da, yeni yetme ben taktacym diye ortalklarda gezinen apszlarn eskilerden ders almas gerek hemde biran nce. nk nesilleri kaybolmaya yztutmaya balad. Eski taktaclarn bi usul erkan adab vard. Mal tayan adamn tepesine basmazlard. Hatta onu onore edebilmek adna hisseyi hep onun ald kademelerin stnde tutmaya gayret ederlerdi. Malum mal tayan adam dolayl olarak taktacnn yancs oluyor. Bir nevi sahip karlard. Yenileri varsa yoksa tavan tavan . Eeee sonra nolcak, ykm..
    Neyse benim de enem dt tatil sabah. Dneyim ilere glere bakaym.
    sevgiler sayglar

5. [IMG]bouna demiyorum yle grafik izip sana soluna izik atmak teknik bilmek demek deil, o izik doru yere atlana kadar atan adam neler yaam bunu bilemiyoruz, o yzden bazlarnn att izikler benim iin ok kymetli, Eyll 2022 de bunu bu forumda canl canl yaadm, bu vesileyle hem size hem Sn.Dandanakana tekrar teekkr ederim [/IMG]

Ltf hocam ta tam gediine koymusun. Her eyin bir hafzas vardr, sz uar yaz kalr szne riayet edip gemi hafzay unutmamak gerekir.

6. Hafza demiken Bist 100 Gri kanallar, pembe kanal, kahverengi kanallar, mavi gnlk kanal, siyah gnlk kanal eklinde gemiten gelen izgiler. Dahas var ama fazla kark olmasn.

7. Mesela kahve kanallar uzattm da, Austos aynda Pembe kanal st band ve siyah gnlk kanaln orta kesikli izgisi ile birletii grlyor.
    Kahve 3. kanal orta kesikli izginin, Gri 4. kanal st band ile birletii de gzkmekte.
    Bunlar hafza devaml takip edilmesi gerekir.

Mutlu bir pazar gn dilerim,

Sanrm baln yeni mdavimleri olmaya balad, o yzden bu duruma uygun bir yazyla haftasonumuzu geirelim derim. Eskilerin okumas sadece anlarn canlandracak, hafife gzleri dolacaktr. Olsun be. Balkonunuza ya da evinizin bahesine kp bir kahve yudumlayn hayat olduu gibi karlayn. Zaten tecrbe dediimiz eyde bu deil mi yediimiz kazklarn toplam, bize kattklar

Mutlu bir haftasonu dilerim deerli balk sakinleri.

"Paral borsa eitimlerini eletirmeye baladktan sonra ,zelden oka gelen €œPEK NERDEN BALAMALIYIZ?€ sorusuna cevap vermeye alacam.
    Bu floodun, finansal piyasalara yeni balayacak arkadalarmz iin yanl yollarda vakit kaybn nleyeceini dnyorum.
    Yeni yatrmc kua aslnda olduka ansl.
    Peki neden ansl olduunu dnyorum ?
    nk,finansal piyasalarda eskiden en kymetli ey bilgiye ulaabilmekti.
    Bundan 10-15 sene ncesine kadar, bilgi ilk nce IMKB deki broker terminallerinin nne derdi.
    Bu sebeple bilgiye ilk ulaabilen olmak iin, yksek tutarl portfy sahipleri, IMKB€™de arac kurumlara ait broker terminallerine oturabilmek iin cret veya yksek tutarda komisyon derlerdi.
    Bu hakk elde eden, overall yapm eski brokerler,yksek yatrm sahipleri, portfy ynetenler o arac kuruma ait gmlekleri stlerine giyerek, sanki o kurumun alan gibi o ekranlarn nnde bilgiye ilk ulaan olurlard. €œGmleki€ tabiri burdan gelmektedir. Gmlekiler,IMKB seans salonundaki arac kurumlara ait terminalleri belli bir cret karlnda kiralayarak kendi adlarna ilem yapan speklatrlere denirdi.Bilgiye ilk ulaan ve en ok para kazanan genelde onlard.
    Nerden biliyorsun? derseniz;
    Bugn ismini internetten veya kitaplardan okuduumuz zamann byk speklatrlerinin ouyla altm,oradan.
    Gelelim o gnlerdeki sradan,kk yatrmcnn artlarna;
    Ya bir gn sonra gazetelerin ekonomi sayfalarndan kstl bilgileri takip edebilir, ya televizyonunun teleteks tuundan kapan fiyatlarn grebilir veya ekonomi kanallarnn alt bandndan geen 15 dakikalk gecikmeli fiyatlar ile karar verebilirdi.Birazck da hatrl mteriyse,bankalarn seili ubelerinin genelde st katlarnda bulunan seans salonlarnda,duvara yanstlan dev perdede karsnda bulunan 20-30 sandalyeden birine oturarak tm gn seans izleyip ilem yapabilirdi.
    lem yapabilirdi derken, o ksm da aaym; 30-40 kiiye bir dealer derdi.Telefonla IMKB€™deki brokera balanarak, mterilerden gelen emir katlarn okur,kar tarafa iletir,ilemin gerekleme onayn da mteriye bildirirdi. Gn sonunda ise mteri emirleriyle gerekleen ilemleri eleyerek ilem defterine geirirdi.
    Bugnk teknolojiyi grnce, €œVay be! Ne gnlermi.€ diyorum
    Bizden nceki jenerasyonlar sylemiyorum bile. lk a gibiymi.
    Bugne geldiimizde ise kk yatrmcnn artlarna bakalm ;
    Anlk veri terminalleri, saniyelik bile bakabilen teknik analiz programlar, irket finansallar gelir gelmez otomatik kritik yapabilen temel analiz programlar, mobilden saniyeler iinde gerekleebilen emirler, temel ve teknik analiz hakknda on binlerce youtube videosu, dkman, yazl grsel ierik, yzlerce yazlm kitap..
    Artk bilgiye ilk ulaabilen kazanmyor.
    Bilgi bombardmann doru szebilen ve bu bilgiler nda gelecekle ilgili doru tahminde bulunabilen aznlk kazanyor. 10-15 senede bile, kk yatrmc iin artlar ne kadar kolay hale gelmi zetlemeye altm.
    Konunun zne dnecek olursam ;

NASIL VE NEREDEN BALAMALI ? sorusunun yantn €œben olsaydm€ zelinde vermeye alacam.

A)Finansal okur-yazarlk kazanmak.

Bilgiye ulam ok kolay artk.Ancak doru bilgi ve analiz yetenei kymetli.nce bu alanda bir farkndalk sahibi olmak ok avantajl.
    Belli bal kavramlar,bunlarn hesaplanmasn renmek gerekiyor.
    rn: Yatrm aralar nelerdir ?

Finansal piyasalardaki rnler nelerdir ?
    Parann zaman deeri nedir?
    Parann gelecekteki deeri ve bileik faiz hesaplanmas nasl olur ?
    Yatrmda stlenilen balca riskler nedir ?
    Temel analiz ve teknik analiz nedir ?
    Davransal finans nedir ?

Bu kavramlar derinlemesine renmeden hisse senedi yatrm yapan bir yatrmc, ksa vadede kazara kar edecek olsa bile,uzun vadede emin olun kafas kesilmi horozdan fark olmayacaktr.
    Mutlaka ama mutlaka bu konulara hakim olmak gerektii kanaatindeyim.

B)Bol bol faaliyet raporu okumak.
    Eminim ki lkedeki ortalama 2 milyon yatrmcnn sadece %1€™i irketlerin yaynlad faaliyet raporlarn okuyor.
    Bu alkanl kazanmann kk yatrmcya getirecei saysz avantaj var.
    irketlerin itigal alanlarn, planlarn, vizyonlarn, sektrlerinin potansiyelini, gelecekteki olas yatrmlarn, ne i yaptklarn, nasl yaptklarn€
    Bunlar bile biliyor olmak sizi olduka ne geirecektir. ok deil, ylda 5 faaliyet raporu okumak bile 10 senee sonra hakknda derin bilgisine sahip 50 irketiniz olacak demektir.Bu mthi bir daarck ve ariv.
    Bu kriterin benim iin nemini yle vurgulamak istiyorum.Rutin faaliyet raporu okumalarm haricinde, tatillerde bile zaman zaman faaliyet raporu okumay tercih ediyorum. Her eyden te mthi bir genel kltr ve her sektr hakknda bilgi sahibi olabilme yetisi kazanmak.

C)lgili kitaplar okumak.
    10 sene ncesine kadar finansal piyasalar hakknda kitap da bulamazdk.
    imdi o kadar fazla var ki,ktphaneyi doldurup tarabilirsiniz bile.Ancak bahsettiim kitaplar,borsa hakkndaki kitaplar deil.Elbet onlar okumann faydas kanlmaz,herkes tarafndan biliniyor. Her kararmda faydasn olduka hissettiim kitaplar, €œBiyografi€ kitaplar.
    Siyasi liderler, i dnyasndaki byk markalarn kurucular, Bist€™te ilem gren irketlerimizin kurucularnn biyografileri.
    Bu tarz kitaplar , lider ve kurucularn bak alar ve vizyonlarn gzlemleme asndan mkemmel aralar.
    rn. Bist zelinde verecek olursam ; Vehbi Ko,ark Tara ,shak Alaton , zeyir Garih , Hsn zyein, Sabri lker , Akn ngr€™n anlar ve kitaplar mutlaka ama mutlaka okunmas gereken kaynaklar.

D)Doru profillerin retici ieriklerinden faydalanmak.
    nternet snrsz bir cennet.stelik cretsiz.
    Finans piyasalarna ve kk yatrmcya oka faydal ierik bulabilirsiniz.
    Balang olarak belli bal isimlern eitici videolarn izlemek sizi ileriye tayacaktr.
    Yaar Erdin hocann videolarn kesinlikle es gememek gerekiyor.
    Sonrasnda deer yatrm ve temel analiz konusunda kendinizi gelitirebileceiniz onlarca video var.

E) Yatrm Fonlar hakknda bilgi sahibi olmak.

Herkes kendi portfyn ynetmek zorunda deil. Bu ii profesyonelce yapanlar zaten var.stelik risk-getiri beklentinize gre yzlerce fon mevcut.Gemi yllardaki baar performansna gre fonlar filtreleyebilir ,potansiyel fonlara para yatrabilirsiniz.

F)Psikoloji.

Bu konu bence hepsinden nemli. Doru hisseyi seebilirsiniz, doru pozisyon bykln de oluturabilirseniz hatta doru zamanlamay bile yapabilirsiniz. Ancak doru ve salkl bir psikolojide deilseniz btn kuleyi tek bir darbeyle ykabilirsiniz.
    Davransal Finans alannda zellikle son yllarda inanlmaz aratrmalar yaynlanmaya baland.
    Yatrm hayatmzdaki etkisinin, sandmzn ok tesinde olduu, tm bilimsel sonularyla gn be gn anlalyor.
    Salkl bir ruh haline sahip olmayan bir insann, yatrm konusunda baarl olma ihtimali sfr.
    Ayrca insann kendi karakter zelliini iyi tanmlayp, buna gre yatrm karar almas kendi ve ailesinin gelecei asndan ok ama ok kritik.
    zetle nefsi tanmak ve ynetebilmek.

G) Algy ve plan doru kurmak.

Borsa, ksa vadeli kazan peinde olanlar iin bir kumardr. Uzun vadeli bir hikaye yazmak isteyenler iin ise servet yaratma aracdr. Bunu unutmamak gerekiyor
    Vade ne kadar ksa tutulursa, alnmas gereken kararlar o denli fazla ve hzl olacak.nsan doas gerei, muhakeme yeteneimiz henz bu kadar mkemmel deil.
    Bu zafiyetlerimizi kabullenerek zaman ve beklenti kstasmz buna gre oluturmalyz.
    Hele ki yolunda banda bir yatrmcnn, ksa sreli zenginleme arac olarak borsay grmesi, kendisini birden maniplatif bir hissede al-sat yapmaya alrken bulmasna yol aacak. Sonun balangc demek bu.

H) Maniplasyon ve speklasyon arasndaki fark renmek.

Borsamzda ilem gren ounluk hisse, ne yazk ki basiretsiz,drst olmayan patronlarla, maniplatrlerin elele vererek kk yatrmcnn tasarrufunu almak zere kurulu bir tiyatro. Bu tiyatroya gz gre gre bilet almamak gerekiyor. Akll olmak gerek.
    oluunuzun ocuunuzun rzkn , 40 takla atarak biriktirdiiniz tasarruflarnz kuruluk insanlarn cebine gndermeyin.Bunun ad, para kazanma hrs ve a gzllk. Bu psikolojiye kapldnz hissettiiniz anda geri ekilin ve buradan uzaklan.

I)Kaldral piyasalar renin ancak uzak durun.

Nedenine gelirsem ; riski ve dl yksek; ancak gtrs ve douraca olumsuz sonular daha da yksek bir alan olduu iin .
    Vadeli ilemlerin ilk lisansl brokerlarndandm.Uzun yllar bu alanda yerli-yabanc,bireysel/kurumsal yatrmclar ile alma ansm oldu.ahit olduum baarl hikayeler,derin dramlarn %1€™i.Anlatlanlar ve yazlanlar gznz boyamasn.
    ou pazarlama.Emin olabilirsiniz.

J)Kesinlikle ilk ilemlerinizi borsann en byk 30 irketinden birinde yapn. Sebepleri olduka fazla.
    Yatrm yaptnz firmay nce tanyn. Kar ediyor mu ? Faaliyetleri baarl m ? Gelecee ynelik beklentileri pozitif mi ?
    Byk irketlerde ynetim ve effaflk sorunu nadiren yaanr. Paylalan bilgiler-tablolarn doruluu kesine yakndr. Hisse ilemleri likittir , piyasann genelinden ayrmazlar, srpriz bir negatif durumla karlama olaslnz dktr.
    ofrl, hzl ve kaza olasl yksek bir spor arabada renmek istemez kimse.
    Ya da yzmeyi ,ayanzn yere dedii gvenli bir suda renmek istersiniz gibi.
    Balangc doru yapmak , yatrmcya zgven ve motivasyon asndan katalizr etki yaratacaktr.

K)Teknik analizi renme ve yatrm zamanlamasnda acele etmemenizi tavsiye ediyorum.

Samaladm dneceksiniz biliyorum. Maalesef gerek bu. Teknik analiz en son ama en son renip , kendi portfynze yarar olup olmayacan lmleyebileceiniz bir enstrman.
    Bugn bakyorsunuz , 16 yandaki kripto kua da youtubeda teknik analiz videosu retebiliyor. renmesi ve retmesi yetkinlik istemeyen, bir balaycl olmayan ,bence fal bakmaktan farksz bir alan. Faydas yok demiyorum. Mutlaka var.Ancak faydas , gda takviyesi almaktan farksz.
    nce temel beslenmeyi renmek gerekiyor. Salkl ve spor dolu bir vcuda sonrasnda dilerseniz gda takviyesi alabilirsiniz.
    Deer yatrmn , sektr analizini, firma analizini, irket finansallarn okumay , haberleri ve gelimeleri doru szmeyi renmeden teknik analiz renerek yatrmda baarl olabileceini dnenler byk bir yanlgya decekler.
    Teknik analizden para kaz***** ok grdm, ancak servet sahibi olabileni ben henz grmedim.
    Anlk para kazanmak istiyorsanz, an grafikleri hisselerin falna bakn. Elbet ilerinden biri veya bir ka tutacaktr.
    Eer mrlk para kazanmak istiyorsanz, teknik analiz iinize yaramayacaktr. Tez zamanda arkasndan el sallayp vedalamalsnz.

L)Son olarak , sosyal medyada kendini baarl , byk portfy sahibi, bu iin duayeni, yalayp yutmuu olarak anlatan, gsteren, reklamn yapan kiilerden kan. Uzak durun demiyorum, kan kan! Zaman ve para kaybnzn merkezi olacaklar.
    Bugn bana hak vermeseniz de , gelecekte mutlaka hak vereceksiniz. Damdan dm bir kardeiniz olarak yazyorum bunlar.
    Hayatnda hi yabanc yatrm fonlaryla almam biri, size yabanclarn bakn anlatabiliyor. Hayatnda byk speklatrn yanndan bile gememi birisi, size, onun nereden alp nereden satacandan bahsedebiliyor.
    Hayatnda Viop€™ta veya hissede ayn anda onlarca ilem yapmam birisi, size derinlikten veya takastan bahsedebiliyor.
    Hayatnda kendi portfyn sfrdan kurarak bytmemi birisi , size nasl portfy yneteceinizden bahsedebiliyor.
    Hayatnda ald en byk risk , kahveye st katmak olan birisi, size piyasalardaki riskten bahsedebiliyor.
    Bunlar ayrt etmek gerekiyor.

u anda doru hisseyi seemiyor olabilirsiniz, ancak hepimizin az ok bir hayat tecrbesi var.
    En azndan doru insan ile yanl insan ayrt edebiliriz diye dnyorum.
    Bu hayallere, hikayelere inanmayalm.

Telegram gruplarna,zel vip oluumlara, gizli analizlere, secret tyolara vs. vs. adn ne koyarsanz koyun bunlardan kimseye hayr gelmedi, gelmez, gelmeyecek.
    Bu piyasada insan, kendini gelitirebildii kadar kazanabiliyor.
    Yalnz olmak gerek, yalnz renmek gerek, yalnz hata yapmak gerek , yalnz karar vermek gerek.

Daha yazlacak ok ey var elbet , ancak benim bilgim de tecrbem de snrl.
    €œNerden balamalym?€ sorusuna, dilim dndnce cevap vermeye altm.
    Eksiim, hatam olduysa affola.
    Gevezelik ettim biraz.
    Faydal olmas dileiyle.
    Selamlar. "

Yukardaki yaz Ekrem Bayraktar dan alntdr . @bayraktarekrem

Sayfa 958/1044 lklk ... 4588589089489569579589599609681008 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz