Hayýrlý Cumalar...
Cuma 'nýn hayrý ve bereketi üzerimize olsun inþaAllah...
Hayýrlý Cumalar...
Cuma 'nýn hayrý ve bereketi üzerimize olsun inþaAllah...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Tgsas 33 abi
Sakalimizi aldýk abi uzunda tuttuðum kaðýtlar farklý ama muhim olan grafik olarak kendimi tatmin etmek
Deðerli baþlýk sakinleri;
"Tecavüz kaçýnýlmazsa zevk almaya bakýn" diye telaffuz edilen bir güzel deyimimiz var idi. Sanýrým piyasa yapýcý ve/veya bol paralý abilerimizin bu türden bir kabulu var. Grafik üstünde þeyetmek mümkün iken, baþlýkta bu kadar profesyonelin arasýnda iþaretlemek ayýp olur diyerek kerhen bir açýklama yapsam daha doðru olur. Aylýk grafik endeksin ana omurgasýný taþýyan gücün 50 aylýk ortalama olduðu, 100 ortalamanýn ise bizim krizlerimiz ortalamasý olarak kabul edilebilecek pandemi ve mortgage krizi ile birlikte rahip meselesindeki ortalamalardan bir hayli uzak olduðumuzu deðerlendiriyorum. Gerçi bunlarda çok geride kaldý artýk bu deðerlere gelebilmesi için dünyaya meteor falan çarpmasý lazým. Bu yüzden bundan daha kötü ne olabilir diyerek umudu taþýmaktan baþka çare yok. Genel anlamda 20-21 gün önce cumartesi gecesi baþlayan Ýsrail-Filistin gerginliðinde taraflarýn durumundan çok taraflarýn izleyeceði tutuma göre süregelen savaþýn evrileceði yer fiyatlanmaya çalýþýyor. Ortada bu kadar yaþanmýþ bir fiyatlama varken de daha olumsuz olabilecek olanýn hocanýn hakkýmýzda selayý vermesidir derim. Açýk konuþayým. Elimde uzun vade pozisyonumda hiç bir deðiþiklik yok. Hatta yukarýda hafiflemek amacýyla vermiþ olduklarýmý fazlasýyla geri almýþ durumdayým. Zarar var mý ? Uzun vadede yaklaþýk 8x olmasýna raðmen trade etmek amacýyla girip çýktýðým, yaramazlýk yaptýðým hesapta ortalýk kan gölüne dönmüþ durumda. Ben bile nasýl toparlayacaðýmý düþünemiyorum. Trade hesabýnda ana sermaye 2x olmasýna raðmen müdahale etmiyorum. Kaynak bularak yeni þeylerde þeyetmeye çalýþýyorum. Sonuçta satmak için bir malým olmasý gerek felsefesinden yeni hisse alýmlarý ile trade dönüyorum. Yeni mal taþýmamaya çalýþýyorum. Ama gördüðüm fiyatlarda "al beni al beni " diyorlar. Nasýl olacak o iþ?
Sanýrým burada bahsi geçen Selim abi ben oluyorum. Yani öyle düþünüyorum. Olur olmasýna da bu türden organizasyonlar için bir önhazýrlýk olmasý gerek. Yani benim önceden hisseyi toplamýþ olmam, þey pardon grafikleri çalýþmam gerek. Þirkete ait hikayeler ve senaryolar planlamak ve bir giriþ planý ile çýkýþ planýmýzýn olmasý gerek. Önceden bu iþler nispeten çok daha kolaydý 10M lik bir bütçe ile þirketin yüzde 10-20 sini toparlama imkaný vardý. Þimdiyse hisse fiyatlarýnýn yukarýda seyretmesi ve daðýnýklýk yüzünden toparlanmasý ve fiyatlama hazýrlýðý için grafik planmasý için bir bütçe hazýrlanmasý falan filan bi sürü iþ var. Ben okeyim de, Üstadým bu iþlere karþý. Zaten "çarþý herþeye karþý" Yani sizin hayallerinizin suya düþmesine sebep olmak istemem. O yüzden bunu gerçekleþtirebilmek için baþka varolan yapýlara eklemlenmek daha doðru olur zannýmca. Oturulur konuþulur. SPK ve diðer regülatörlere þey olmadan bi hisse fiyatlamasý yapýlmasý mümkün. Tabi burada rol alacak olanlarýn da hem mental hemde ekonomik olarak hazýrlanmasý gerekir çünkü bu türden süreçler bazen çok yýpratýcý oluyor.![]()
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
ASÝYE NASIL KURTULUR !!!!
Herkesin beklediði "yabancý" için umutlarýmýzýn baþka baharlara ertelenmesi gündemde. Açýkçasý biz bizeyiz. Biz ve býyýklý, kel göbekli, dar paçalý pantolon giyen tiplerle bir aradayýz. Yani bu durumda öncelik enflasyonla mücadelede atýlacak olan adýmlar bir taraftan M.Þimþek ve MB baþkaný nýn atacaðý adýmlar izlememiz gereken veriler. Buradan elde edilecek doneler önemli Normal þartlarda faiz borsa ikilisinde ters korele olmasýna raðmen, þu dönemde izlenecek olan politikalarýn rasyonel politikalara dönüþ izlenimi uyandýrmasý ve bunu devamýnda gelecek olan yapýsal reformlar bizim kanatlarýmýz altýnda rüzgara faydasý olur. Bu süreçte normalde fazi artýþý bizim borsamýzýn düþmemize sebep olabilecekken aksine yükselmemize imkan vermesinde yatan asýl sebep buradaki politika deðiþikliðinin farkedilmesi. Yani atýlan adýmlarý takip etmek çok önemli. Þu anda endeks üzerinde baskýnýn sebebi bir üst post a yazdýðým gibi Ýsrail-Filistin meselesindeki fiyatlama. Bu konuda herkesin hemfikir olduðu ama taraflarýn buna yanaþmamasý ve inatla süreci uzatmalarý da düþüþün devamýnda etkili oluyor. Ancak þu bir gerçek, izleyebildiðim hisselerin tahtalarýnda bizim býyýklý, kel, göbekli, dar paçalý abilerimiz alta yatýp malý karþýlamýyor. Yani fiyatýn daha düþmesini istedikleri için mi yoksa sürecin belirsizliðinden midir ? Açýkçasý birçok paralý abinin hala hisselerde durduðu sadece kredili pozisyonlarý ara ara boþalttýklarýna dair duyumlarým var. Yani sizin olduðunuz zararýn çok daha fazlasý onlarýn hesap bakiyelerinde de görünüyor bu konuda müsterih olun derim. Zaten burada yani borsaya aktarýlan paranýn" ihtiyaç olmayan bir para olmasý " olmasý gerçeðinden yola çýkarak bunlarýn da atlatýlacaðýný hatta geriye dönüp " lan buradan bu fiyatlardan niye almadýk" diye hayýflanacak yerler olduðu konusunda hiç þüphem yok. Çünkü yaþadýðýmýz dönem öyle böyle deðil yaklaþýk 20 yýlda bir yaþanýlacak bir dönem. Bu sebeple yaþanacak olan krizlerin bizi getirdiði fiyatlamalar aklýnýzý bozmasýn. Bana kalýrsa herþey gayet yolunda. Hesaplar öyle demiyor abi diyebilirsiniz. O zaman size önerim kendizine bir kahve yapýn yada hanýmýnýzdan rica edin. Sonra bi ciuara yakýp derin derin düþünün. Pandemi döneminde de buna benzer bir durum yaþanmýþtý. O zamanda benzer þeylerden bahsediyorduk . Sizin algýlarýnýzla oynamalarýna izin vermeyin. Ýzlediðiniz TV kanallarýný gözden geçirin. Ya da hepten bu TV leri sesi kapalý izleyin.![]()
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Þu ana kadar bist100'de düþen kanal içerisinde destek bölgesine kadar satýþ devam etti.
þayet Destek bölgesi altýnda kapanýþ gelmezse yukarýya sýralý hedefler 8115, 8262 ve 8561 olarak takip edilebilir.
Önümüzdeki günlerde 8377 bölgesi altýnda kapanýþ gelir ve satýþ iþtahý çok olursa 7177 seviyesi destek olarak takip edilebilir.
Vadeli kýsmýnda seanslýk çizgilerim 09/10/2023 ten bu güne SHORT durumunda ..
![]()
Yer Ýmleri