Ben mesleðe ilk baþladýðýmda tam otomatik analizör yoktu. Yari spektro manuel vs. Aðzý kapaklý tüp yoktu. Cam tüp sürekli yýkanýr. Ýlk aðzý kapaklý tüp aldýk demir ve baðlama için 20 TL. Orda bölüm baþkaný kimyager di kit solüsyon boya yapardýk formülü biliyordum nasýl yapýlýr bilirdim. Çalýþma metodu vs. Herþeyi bilmiyorum. Askerlik sonrasý özele geçtim ulaþým sebebiyle. Orda da yavaþ yavaþ kendimi kanýtladým. Önceki çalýþtýðým bölümler dahiliye hematoloji. Hematoloji biyokimya vs. Periferik yayma okuma, retikukosit sayma, elektriforez, hba2 kantitatif, spermogrsm, sperm yýkama ayrýþtýrma. Ameliyathane vs. Tabi tüm bunlari önceden görünce. Gittiðim hastane de profesör sandýlar beni. A dan Z ye. Seviyorum iþimi. En çok da vatana millete faydam olursa. Sonralar tam otomatik biyokimya analizöri geldi ortalama test maliyeti kontrol kalibrasyon hariç 0,5 USD. Hormon için 3 USD. Hepatit 3-8 Euro. Ben biyokimya dan baþladým. Likit behring ayný metod formül. 30 Euro. Biz 30 ml 600 test kaset 300 USD. Dedim ben bunu aplike ederim. Yönetim kabul etti. Kalibrasyon kontrol geçti. Cillop gibi okuyor. Tabi tüm testler için deðil. Çoðunluk renk esasýna göre olanlarý yaptým. Biz ogtt için glukoz alýrýz kilo 9 Euro. Bunu pastacýlar lokum tozu bilir kilo þimdi olsa 5-6 TL. Biz sitrik asit biliriz lokanta limon tuzu bilir. Devlet hastanesi ihaleye çýkar. On katýna alýr. Çoðu bilmez. Ben de bunlarý inandýrýncaya kadar epey uðraþtým. Glukozu analizöre ardý ardýna 20 kez okuttum %1-2 sapma ile çýktý sonuç doktor çok sevindi hastane de çok deðerlendi. Tabi her þeye maydanoz olurken kangazi gibi bir bela da üstüme kaldý. Kullanan ben deðilim hiç kullanmadým tamiri bana ait. Bu namussuz çok hassas kýlcal yerlerden geçerek test yapar. Kanda en ufak bir hata varsa týkanýr. Bu cihaz sayesinde hiç deliksiz uyumadým. Gece gündüz tatil farketmez hep bununla uðraþtým. Yýllýk izin hiç kullanmadým. Bugün felç olmama sebep dizimdeki ameliyat bile bu arýza sebebiyle ertelendi. Hastaneden ayrýldým istifa ettim bir iki ay sonra gece düðünde aradýlar. Yoðun bakým da buna muhtaç hasta sebebiyle gittim 3 saat tamir ettim. Sonradan düþtüm felç oldum.
Hep yanlýþ giriyorum, dolar gayme topiði deye daldým, yanlýþlýklan cerrahi bölümüne girmiþim.![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
benjoyu masaya yatýrcaz))
kýsmetse benjocan olacak
anesteziyoloji den adamda bulursak tamam bu iþ..
Reha baþkan sen bana faiz kararýný söyle bende Benjamini diyeyim. Artýrmazsa ABD on yýllýklar böyle giderse 10 ucuz olur. Artýrmazsa ABD on yýllýklar böyle gider birde s400 den yaptýrým Halkbank dan ceza 15 ucuz. Þimdi diyeceksiniz ne attýn. Uzaya giderken uçak yaparken yediniz bunu da yiyiverin. Benim Selçuk geçer den eksiðim ne
Yer Ýmleri