“Bana bir ülkede para basma yetkisini verin, yasaları artık beni ilgilendirmezâ€Anselm Rotschild.
“Bana bir ülkede para basma yetkisini verin, yasaları artık beni ilgilendirmezâ€Anselm Rotschild.
Commerzbankin 10.00 TL tahmini beni acikcasi ters indikator olarak umutlandirdi.Forumdaslarin dolar/TL ve Bist endeksi dolar bazinda beklentileri nedir acaba?
mevcut nufusla fiziki olmayan hizmet/değer üretimi (yoktan var edilen)
fiziki değerle karşılanamayacağı için(sınırlı olanla, yoktan gelen değer)
böyle bir argüman olmaz..(yoktan var edilen değer yoktan var edilenle takas olur.)
para nasıl hep sıfıra giderse..
fiziki olursa değer sonsuza gider..
harcama yapma gereği olmaz.
bugun saç tıraşı 1 birim fiziki
10 yıl sonra 0,000001 birim fiziki.
saç tıraşı fiziki bir meta mıdır da ? altin gibi fiziki karşılığı olsun..
ya da köleliği geri getireceksiniz(hizmetler sektörünün tamamı)
para mara yok size.. karın tokluğu..
sorun olursa yeni bir fiat parayla devam edilir.
Anahtar cümle mevcut nüfusla.O nüfus bir şekilde azalır veya azaltılırsa paradıgmalar değişmez mi.
Bizim homkumat dan üst düzey bir yetkili yarın çıkar ve; ; " abd pirizdenti Baydın , Rusya'nın müdahale ettiği Kırım dan bahsetti, Ermeni soykırımı lafının bizimle alakası yok"" der,Buhar olan milyar dolarlar ve şişen enflasyon unutulur gider..
Birde hafta sonu coin ile Benjamin/tl kuru verenler var ,8.15 diyor ,evet öyledir kesin , hafta sonu %3 düştü Benjamin /tl tabi tabi evet.
Aç neti ,Coin firmalarına ne oluyor gör, millet panikle eldekini çıkarıyor belli ki alıcısı yok düşüyor işte...Arz/talep olayı bununla benjamin/tl kuru ile bağ mı kurulur, kuruyorlar işte.
Yer İmleri