Benim anladýðým, bunlar en baþýndan beri konsorsiyum gibi...güç odaklarý var, patron da bu güç odaklarýný zaman zaman karþý karþýya getiriyor, zaman zaman barýþtýrýyor, bir þekilde yönetiyor. 3-4 þehzade var, yarýþýyor, biri birine omuz atýyor, olmadý istifa ediyor geri alýyor, sonra öbürünün kuyusunu kazýyorlar, öbürü instagramdan istifa ediyor, sonra güç toplayýp geri geliyor. Bizim çok da vakýf olmadýðýmýz, kapalý dýþa sýzmayan güç savaþlarý. Patron muhtemelen Abdülhamit gibi, birine bir görev veriyor, sonra öbürünü bunun peþine takýyor kontrol etmek için, sonra birini daha gönderiyor bak bakalým kontrol eden kontrol ediyor mu þeklinde. Hep þehzadeler, vezirlerde suç, Padiþaha koþulsuz itaat.
Danýþmanlar kadrosu, kimisi A ya, kimisi B ye yakýn...içlerinden biri anlatýrsa çözülür, yoksa dedikodu kývamýnda yansýyan þeyler.
Þu an ABD ile iliþkilerde kýrýlma mý, tekrar düzelme mi yaþanacak, ekonominin kaybettirdiði oy meselesi nasýl çözülecek, HDP mi kapatýlacak, kapatýlýrsa Kürt seçmenin tavrý ne olur, müteakip seçimler, sonraki CB kim olacak...akýþkanlar mekaniði gibi dinamiði var...Ekonomiyi Ekonomi Bakanýna ve MB ye býraksalar kurcalamasalar, dýþ politikada somut adýmlarý atsalar, bir de hepsinden önemlisi, artýk parayý saçmasalar saða sola birazcýk olsun tasarruf etseler, þimdiye kadar nasýl yuvarlandýysak yine yuvarlanýrýz patlamamýza müsaade etmezler bir þekilde, kredi, sýcak para yatýrým...Ama Biden' in bu sessizliðinde çok net bir baðýrýþ var benim anladýðým, yoksa þimdiye laf çakmak için sýraya girerlerdi, adam kesin ve net cevap bekliyor, yoksa sýkýntý yaratacaðý açýk. Adam kurt, dört koldan saldýrýr, zaten ilk kolda mortu çekeriz, ülke baþka bir boyuta sürüklenir bu merkeziyetçi yaklaþýmla..
Bunlar tabi benim kýllanma hikayelerim..o kadar..

Yer Ýmleri