Biri kuru tutacaðým diye diki tuttu. Diðeri faiz artýþý yaptý ama dik hala dimdik duruyor. Offf uykularý kaçýyordur.
Biri kuru tutacaðým diye diki tuttu. Diðeri faiz artýþý yaptý ama dik hala dimdik duruyor. Offf uykularý kaçýyordur.
Faizlerin artmayacaðýný düþünüyorum. Zaten damat istifasý, merkez deðiþimi, dolarýn 8,60 olmasý ve 128 milyar dolar rezerv varken ülkeye gelmeyen yabancý paranýn aniden ülkeye akmasý tesadüf deðildir. Sadece tek merkezden yönetilen medyanýn bizlere yaptýðý algýdýr. Neden 128 milyar dolar yakýldýðý halde 8,60 a gittik ? Gittiysek þimdi hiç dolar satmadýðýmýz halde ( rezervlerden ) nasýl oluyor da 6,90 lara düþtü ?
Þimdi ne oldu yeniden - yangýndan kaçar gibi - 7,55 lere gitti ? Üstelik bu kadar faizle. Aslýnda burada hepimiz biliyoruz da iþte birbirimizle eðleniyoruz. Hep aða eðlenecek deðil ya ! Aðalarýn 6,90 lardan 7 lerden fulledikleri depolar uzun soluklu koþuyla belki 9 belki 10 gibi yerlerde boþalabilir. Bizde 9- 10 larý görünce '' Abooo ne oluyor , aman kaçýrmayalým'' diye depoya hortum baðlayýp adamlarýn yükünü alýrýz..... ALLAH aklýmýza ve paramýza mukayyet olma gücü versin. Y:T:D.
bir uçak týrmanýþa geçtiði zaman uçuþ açýsý artar ve hava kanatlarýnýn üzerinden düzenli olmayan bir þekilde akmaya baþlar. eðer bir uçak yeteri kadar gücü olmadan çok dik bir þekilde yükselmeye baþlarsa hava kanadýn üzerinden akabilmek ve kaldýrma kuvveti yaratabilmek için yeteri hýza sahip olamaz. havanýn akýþý bozulur ve uçak yere doðru düþmeye baþlar. buna stol olma denir. pilotlara stol olmama ve bu durumdan kurtulma yollarý öðretilir. ancak uçak yere yakýnken stol olmak çok tehlikeli olduðu için modern uçaklarda stol'u önlemek için stol uyarý sistemi adý verilen bir grup algýlayýcý bulunur.
kaynak
http://www.turkavi.net/makale_aerodinamik.htm
17.11.2002 05:38 ~ 06.01.2006 03:52 jim raynor
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Ýlk defa görüyorum bunu, 88 k da takipçisi var; SPL3 lisansýný da gözümüze sokmuþ..2000 de ODTÜ' de 2500 Marka veriyorlardý bu lisansý arkadaþ alalým dedi de almadýk, o aldý..ne iþe yarar bilmem..iyi ki de vermemiþim 2500 Deutche Marký..
https://lsts.spl.com.tr/EmployeeUser...3-DB54F7F2D534
Galiba 7.50 den sattýklarýmýn arkasýndan bakacaðým... Takipteyiz.
Yer Ýmleri