tim kardaþ , usdtry için , bir sýcak anket yapmýþ
" Where will lira go next week? "
https://twitter.com/tashecon/status/1373237999098544128
Kardeþlerim, benim kýzým A101 de çalýþýyor haftada bir gün izni var bazen mal geliyor geri çaðýrýrlar izinde. Bir günde geç yada öðleye yakýn gider. Onun haricinde beþ gün sabah 8-23 çalýþýyor. Þube de üç kiþiler. kapanýþa yakýn 6-7 palet mal geliyor. Bunu yarýna býraksa iki kiþi bunu taþýyýp raflara dizayn etmek iki kiþi ile kasa açýðý yada kaza ile kýrýlan þeyler ki bunlardan cepten gittiði için mecburen gece 23-24 bazen sabags kadar çalýþýyor. Sosyal medya da inanýlmaz tepki var bir Allah'ýn kulu bir þey yapmýyor. Tahminen TÜÝK ve istihdam ile ilgili tavizler bu konuda yardýmcý olabilecek var mý. Ne yapabiliriz.
osman altuð hocamýz türkiye ekonomisinin üç kaðýt ekonomisi olduðunu ver faizi al dovizi ver dovizi al faizi olduðunu sanýrým sonlara geldik siyasal islamcýlarýn aklý ekonomiye ermediði için faizin ne olduðunu bilmezler elleri mahkum faizi mecbur yükseltiyorlar merkez bankasýna baþkan bulamýyorlar en akýllýsý 1 ay dayanýyor sen insan haklarýný yok edersen anayasayý takmazsan hakimleri savcýlarý iþten atarsan milletin malýna çökersen araplaþmayan iþ adamlarýna parmak sallarsan suriyeyi batýrýrsan suriyelileri baþýmýza bela edersen milletin parasýyla suriyeli beslersen suriyede radikal islamcý ruh hastalarýný milletin parasýyla maaþ baðlarsan seçim sonuçlarýný tanýmazsan sonuçlarýna oy veren vermeyen herkes büyük acý çekecek siyasal islamcýlar çok büyük bir yýkýmla gidecekler türkiyeyi ateþe atacaklar iktidardan gitmemek için her þeyi yapacaklar iç savaþ bile çýkarýrlar çünkü çok büyük suçlarý var ben hiç bir faiz artýþýnýn iþe yaramayacaðýna inanýyorum
Kanola ve aspirde hem tohum olarak hem de yað olarak yapýlacak ithalatta 1 Temmuz'a kadar gümrük vergileri sýfýrlandý.
Dünya Gazetesi'nden Ali Ekber Yýldýrým'ýn haberine göre artan yað fiyatlarýný düþürmek için ayçiçeði, kanola ve aspirde hem tohum olarak hem de yað olarak yapýlacak ithalatta 1 Temmuz 2021 tarihine kadar gümrük vergileri sýfýrlandý.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...ri-sifirlandi/
Allahtan dövizimiz var , o zaman problem yok...
..........................
Yabancýlar acaba ne kadarlýk bir opsiyon sözleþmesi ile kendilerini garantiye almýþlardý ...
Þaak diye opsiyon sözleþmeleri yoluyla TL'yi verip dövizlerini alýp BAY BAY diyebilecekler...
Bur çoðumuzun hayatýnda çok þey deðiþmiþtir. Ben kendi adýma geçen yýllarda medikalciye bez ve sonda farký vermiyordum. Þimdi ikisine 500 ilaç farký ve katýlým payý da 150. Her ay -650 ile baþlýyorum. Özelde 4 ameliyat ve omuzda ki yýrtik sebebiyle hasta lifti bedeli. üç tane kredi borcu. TÜÝK sayesinde maaþ da kuþa döndü. Mecburen kýzýmýn bu zulm altýnda çalýþmasýna izin veriyorum. Ama içim almýyor. Bu A101 tam bir oç. El insaf 15 saat nasýl dayanýlir hiç mi vicdan yok. Çocuk izin gününde atmaca gibi bir çýkýyor özgürlüðünü kavuþmuþ kuþ gibi bir oyana bir buyana. O kadar þikayet var. Kimse dur demiyor.
Yer Ýmleri