Þaka ha,kimse alýnmasýn.
Þaka ha,kimse alýnmasýn.
1 Haziranda yüzde 19 faiz yüzde 17 ye inecek.
Temmuz veya aðustostaki toplantýda inmezse (ki ben ineceðine inanýyorum) eylülde MB nýn faiz indireceði herkes tarafýndan beklenir olacak.
Eylül-ekimde en çok faiz yüzde 15 olur diye tahmin ediyorum.
Not: Yorumlar kendi pozisyonuma göre yapýlmýþtýr. Ancak genellikle doðru çýkýyor. Ben ne yapayým...
Neden mi?
Dünyada para bolluðu var.
2022 seçim arifesi ve hükümetin partisi seçime zincirini koparmýþ bir dolar kuru ile giremez.
Elindeki yasal, hile-hurda her türlü enstrümaný kullanýr diye tahminim.
Ekonominin krizde olduðu þu dönemde biri sana yüzde 20 faiz verirse neden riske atýp fiyat þiþkinliði marsa gitmiþ ev, araba mý alacaksýn?
Yüzde 20 faiz...
1 milyona 200 bin, 5 milyona 1 milyon GARANTÝLÝ PARA.
Sadece 365 gün için.
245 iþ günü içinde hangi iþi yapýp bu parayý kazanabilirsin?
Hükümet daha az faiz verse de GARANTÝ paranýn gideceði yer yok malesef...
Ha, risk seviyor olsam BÝST teki bankalarda dipte olduklarýndan kolayca al-sat yapardým.
Ya da saadet zincirine dönüþmüþ yeni halka arzlara 2.-3. gün girerdim.
Ancak 25 yýllýk borsa maceramdan sonra sevmiyorum...
En son 13 binden zararsýz sattýðým halkbank bugün yüzde 80 deðer kaybetmiþ.
Yaþam ve mutlu olmak daha güzel...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Mevzuya destek atacak bir tane ekonomist bulamamýþlar, 'amcamý' çýkarmýþlar, 'eski Bakan Nuh Neb-i zamanýndan' izleyin, dayanabilirseniz, gülmekten yarýlabilirsiniz...
Anlattý anlattý, altýn rezervi Berat Bey zamanýnda gelmedi alakasý yok dedi, -tersini söylüyor gibi yaptý, sonra Damat istifa edince dolar kuruna bir þey olmadý, Naci Bey de ezberleri bozdu harika iþler yaptý dedi, Ahmet Hakan 'errror' ...
Ara ara farkýnda olmadan acayip doðru þeyler söylüyor, direk ateþ ediyor aslýnda, ama ne o ateþ ettiðinin farkýnda, ne de Ahmet Hakan ateþ altýnda olduðunun farkýnda...körler saðýrlar...çok fena
Aciz durumdalar izahta..bakalým nasýl çýkacaklar iþin içinden..
Üçgen gibi burasý..ya C kýsacýk kalacak, ya da sarkacak iyice, muhtemelen sarkacak kestirilemez bir e dalgasý gibi..sonrasý sonra..YTD
![]()
Dolarýn kalýcý olarak düþmesi yada yatay kalmasý için RTE bin yetkilerinden taviz vermesi gerekir. ( talimatla hukuku yönetmeyecek müdahale etmeyecek) Aslýnda alacaðý her þeyi aldý her þey onun için yolunda medyada her gün uçuruyoruz. Ülkede hiç bir sorun yok. Kuzey Kore Suriye devlet baþkanlarý nasýl yönetiyorsa bizde de ayný
enflasyon verileri .jpg
4-5-6 aylarda baz etkisi devreye giriyor dolar kuru 15 gündür dar bantta benzine zam yapýlmasý gerekiyor yapýlmýyor ,Enflasyon baz etkisi ile düþük çýkarýlacak , kimse Eylüle kadar beklemez...Ne diye stopaj indirimi Mayýs sonuna kadar uzatýldý? Niye Haziran sonu deðil , niye 3 ay deðil de 2 ay...
Beklenti yönünde hareket etmiyor piyasalar , koskoca FED 10 yýllýklarý manipüle ediyor, ABD istatistik bürosu %%6 iþsizlik var diyor Powell çýkýyor hayýr aslýnda o %10 diyor ,Çünkü iþsizliðin düþmesi iþine gelmiyor,10 yýllýklarýn yükselmesi iþine gelmiyor 34.000 geçmiþ BÝR DJ var hisseler fezaya çýkacak ama sürüyorlar da sürüyorlar , bu adamlar kime çalýþýyor anlamak güç ve bu aklýevveller yüzünden ne makroekonomi ne para piyasasý ne ekonomi kurallarý iþlemiyor...
Kýlýçdaroðlu, ayrýca cezaevinden tahliye edilen Ahmet Altan'ý da telefonla arayarak geçmiþ olsun dileklerini iletti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...lefonu-1828418
Artýk ekip tamamlandýðýna göre, kaldýklarý yerden devam edebilirler Cumhuriyeti yýkmaya, Ilýcak, Altan, ROK, Nagehan, Metiner, Fesligiller, Tezcangiller, Kaplangiller, Pelikan...
Kýlýþdaroðlu..Meral..Davutoðlu...Babacan...
Bu ülkede tek bir ittifak var, Cumhuriyet karþýtlýðý, BOP a eþgüdüm, ýlýmlý yeþil kuþak Ýslam, ABD mandasý..gerisi tiyatro..
Kaçtým..
Yer Ýmleri