Hacivat & karagöz ekibi tam yol devam. Hangisini seversen. 20 yýl bundan verelim 20 yýlda þundan.![]()
Hacivat & karagöz ekibi tam yol devam. Hangisini seversen. 20 yýl bundan verelim 20 yýlda þundan.![]()
Ben ekmelettin e tipis týpýþ neden oy vermek zorunda kaldigimi dusunuyorum.muhalefetin ortak adayýnin abdullah gül olmasýný akþener engellemeseydi gül erdoðan yarýþýnda kime oy verirdim diye düþünüyorum.ne muhalefeti.o majestelerinin muhalefeti olmasýn.
Çok yazým hatasý olmuþ , lüzumsuz konuþmaya gerek yok , Ekmek için Ekmeleddin I kim Kim Kemal beye fýsýldadý birden ortaya attý parti meclisinde bile görüþmeden bilen var mý ? Ben bilmiyorum bu soru benim için çok önemli bilen duyan varsa ALLAH RIZASI içi Ramazan ý Þerif hürmetine yanýtlasýn soru : Ekmeleddin nasýl ortaya çýktý ???
Ben çok sevdim bu sloganý ekmek için Ekmeleddin iþte bizim halkýmýzin aradýði buydu .Adam kaðýttan okuyamýyordu inanýlmaz.
Her karagöze bir Hacivat gerekir .
Son düzenleme : AgAuCu; 17-04-2021 saat: 13:43.
https://haber.sol.org.tr/yazarlar/or...olur-mu-205208
Çok sýký bir denklemdir..
AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazýt, 520 milyon liraya mâl edilen Tokat'taki yeni havalimanýnýn, kargo bölümünün de açýlmasýyla dünyaya hitap edeceðini söyledi.
Tokat'ta mevcut havaalanýnýn büyük gövdeli uçaklarýn iniþine elveriþli olmamasý nedeniyle Söngüt köyü arazisine yapýmýna baþlanan yeni havalimanýnýn inþaatý devam ediyor. 520 milyon liraya ihale edilen havalimanýnda baþlayan pist, apron ve taksi yolu yapým çalýþmalarý, çift vardiyalý sürdürülüyor.
https://t24.com.tr/haber/akp-tokat-m...-edecek,946381
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Cumhurbaþkanlýðý Sözcüsü Ýbrahim Kalýn'ýn seslendirdiði türküde kopuz çaldýðý için eleþtirilen müzisyen Erkan Oður, hakkýnda süren tartýþma üzerine açýklamalarda bulundu.
Independent Türkçe nin sorularýný yanýtlayan Erkan Oður, Çalýþmaya katýldýðýnýz için bir eleþtiri bekliyor muydunuz? sorusuna, Ýçimin bir köþesi cýz etmiþti, benim ne iþim var diye. Belki benim de hatam olmuþ olabilir, böyle bir þeyi kabul etmek yanýtýný verdi.
https://www.birgun.net/haber/erkan-o...osterin-341540
Sývadý, bu gidiþle tüy de diker, tey Allahým..
Þu an 8 Aðustos 2004 - Pazar tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasýnýz.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriði için týklayýn »
SABAH Gazetesi
Gönder
» Yazarlar
Günün Ýçinden
Ekonomi
Gündem
Siyaset
Dünya
Spor
Hava Durumu
Sarý Sayfalar
Ana Sayfa
Dosyalar
Arþiv
Etkinlikler
Günaydýn
Televizyon
Astroloji
Magazin
Saðlýk
Cumartesi
Aktüel Pazar
Otomobil
Sinema
Çizerler
Cumartesi
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google Arama
Gönder
Nebil Ozgenturk @ SABAH
Gecikmiþ bir seçim haberi!
Ýnanýlmasý zor, þaþýrtýcý, gecikmiþ (!) ama gerçek bir haberim var size. Az sonra! AKP, son belediye seçimlerinde kampanyada kullanmak üzere, bestecisinden, "sosyalizm heyecaný" içeren "Bekle Bizi Ýstanbul" þarkýsýný istemiþ... Hem de ýsrarla!
Þimdi, ne var; seçim sloganý olacak bir adý var! diyeceksiniz. Ama demeyin hemen! Þarkýnýn ve þiirinin hikayesini bi hatýrlarsak öyle olmadýðýný siz de anlayacaksýnýz!
Herkesin, hepimizin malumu, AK Parti, 29 Mart seçimlerini oldukça ciddiye almýþ, özellikle Ýstanbul'u cebinde hissettiði gibi pek çok (özellik
le CHP'nin kaleleri) kenti de gözüne kestirmiþti... Bu arada "seçim kampanyasý"na hatýrý sayýlýr bir ciddiyet ve kararlýlýkla
yüklenmiþ "ikinci iktidar"ýna doðru yol almaya baþlamýþtý.
Ýþte, tam kampanyaya start verildiði sýralarda AK Parti kurmaylarý kendilerine göre "bomba" bir þarkýnýn peþine düþtü. "Bekle Bizi Ýstanbul"un ve bestecisi Onur Akýn'ýn.
Haberler gönderildi, teklifler yapýldý -özellikle de Genel Baþkan Recep Tayyip Erdoðan'ýn bu þarkýyý çok sevip istediði ve ýsrarla alýnmasýný arzu ettiði- bilgileri verildi, ciddi bütçeler ayrýldýðý söylendi ve sonunda Onur Akýn'la da görüþüldü... Görüþüldü, ancak nezaket görüþmesi gibi gelip geçti saatler!
Çünkü, OnurAkýn, tüm ýsrarlara, tüm ricalara -ve astronomik sayýlacak- paralara raðmen þarkýyý vermemiþti.
"Bu þarkýnýn ve þiirinin hikayesi baþka, kesinlikle düþünmüyorum, 19 yaþýmýn heyecanýyla bestelediðim bir þarkýnýn, siyasi partilerin sembolü haline gelmesini arzu etmiyorum" diye son noktayý koymuþtu Akýn. Yani, biz ayrý dünyalarýn insanlarýyýz, þarký ve þiir bir baþka hayatý ve mücadeleyi anlatýyor demeye getirmiþti!
Ve "Bekle Bizi Ýstanbul"u
"transfer" edemeyen AKP de, yoluna, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" diye gelip geçen þarkýyla devam etti.
Peki, AKP, bu þarkýyý neden çok istemiþ olabilirdi! Elbette, "Bekle Bizi Ýstanbul"un sözlerinde "Hep iktidara doðru gitmek isteyen bir parti"nin duygularýný içeren ifadeler var, elbette, melodisi çok sevilmiþ olabilir, þarkýnýn bulunduðu albüm hatýrý sayýlýr bir kalabalýða ulaþtýðýndan, seçim meydanlarýnda çalýndýðýnda kolay tekrarlanabilir bir özelliði de var. Üstüne üstlük, "Bekle bizi Ýstanbul" diye baþlýyor, yani, geliyoruz kazanacaðýz! demek istiyor!
Ama... Hikayesi çok hem de çok baþkaydý "Bekle Bizi Ýstanbul"un.
"Bekle Bizi Ýstanbul" Vedat Türkali'nin bir þiiriydi. Ömrü, sosyalist örgütlerde, partilerde mücadelelerde geçmiþ, defalarca bu nedenle tutuklanmýþ, baþta TKP'nin 70 yýlýný anlatan Güven, daha pek çok siyasi roman ve toplumsal sorunlarý anlatan senaryolar kaleme almýþ olan Türkali, bu þiiri de 1946'da yazmýþtý...
Kelimenin tam anlamýyla eski tüfek ve sýký muhalif Vedat Türkali, kayýtlara komünist tevkifatý diye geçen 40'lý yýllardaki (Milli Þef- Ýsmet Paþa) toplu tutuklamalar sýrasýnda hapse girmiþ, hatta, gerçek adý Abdülkadir Pirhasan yerine Vedat Türkali'yi kullanmak zorunda kalmýþ ve "Bekle Bizi Ýstanbul'u da o sýrada, yani "içeride" yazmýþtý. Sosyalizm ülküsüyle, zafer þarkýlarýyla Ýstanbul'a gelme heyecanýyla...
Ve sonra, 1980'lerin ortalarýnda, -o sýralarda üniversitelerde, 1 Mayýs'larda, grev çadýrlarýnda þarkýlar türküler söyleyen- gencecik bir müzik adamý olan Onur Akýn da, bu þiiri, satýr aralarýndan yakalayýp bestelemiþti... Akýn, o günden bugünlere, bestelerine besteler katmýþ, konserler üstüne konserler vermiþ, albüm üstüne albüm çýkarmýþ, milyonlarýn sevgisini kazanmýþ ve her konserinde, konuk olduðu her TV programýnda "Bekle Bizi Ýstanbul'u söylemeye devam etmiþti. Sözlerine, þairine ve hikayesine saygýyla.
Þimdi, sanmýyorum ama AKP kurmaylarý "bu hikaye"yi biliyor muydu?
Eðer biliyor iseler, þiirde sözü edilen "haramiler"le, günümüzün haramilerini ya da zafer (devrim) þarkýlarýyla- kendi þarkýlarýný nasýl harmanlayývereceklerdi?
Bir de iþin kavga kýsmý var... Türkali, Ýstanbul'u "sosyalizm kavgalarýnýn þehri" diye tanýmlýyor þiirde. Manidar bir durum yani!
Kýssadan hisse, her þarkýnýn eti yenmez bence, siyasi partiler, þarkýlarýn, þarký sözlerinin "ilk durak"larýný öðrenmeden meydanlara koþmamalý, Ýstanbul'u bekletmeyeceðiz(!) diye baltayý taþa vurmamalý kanýmca! Neyse, bi vesile biz þiiri hatýrlatarak noktalayalým yazýyý. Ýyi pazarlar!
BEKLE BÝZÝ ÝSTANBUL
Bekle bizi Ýstanbul / Salkým salkým tan yelleri estiðinde... Mavi patiskalarý yýrtan gemilerinle / Uzaktan seni düþünürüm... Ýstanbul... Bekle bizi Ýstanbul...
Binbir direkli Halicinde akþamlar / Adalarýnda bahar, Süleymaniye'nde yürek / Ey sen ne güzelsin kavgamýzýn þehri / Bekle bizi Ýstanbul/Haramilerin saltanatýný yýkacaðýz / Bekle zafer þarkýlarýyla geçiþimizi / Bekle bizi Ýstanbu
Benim bildiðim akp zamanýnda bu þarký için onur akýn a açýk çek vermiþ.Ama onur akýn olmaz demiþ.Tek bir þarkýnýn telif hakký ile köþeyi dönmese de belki on onbeþ yýllýk birikimi kadar para kazanabilecekken gerek yok demiþ onur akýn.Ondan sonra yavuz bingöl vay onca yýllýk dostum onur akýn bana sýrt çevirdi der,erkan oður gider reisin danýþmanýnýn yanýnda baðlama çalar.Onur akýn bir yana siz bir yana,adam fiyat önemli deðil önemli olan prensip demiþ,primer sekonder hiç bir avantajý istememiþ.Siz kim onur akýn kim.
Yer Ýmleri