Öncelikle bu olaðanüstü bir kuruldu. Hissedarlarý bölünme için bilgilendirme ve oylama amacýyla yapýldý. Ýlk 6 madde onlar okudu biz el kaldýrdýk. 7. Madde dilek temennilerde soru almadýlar. Önce Genel Müdür Halim Tosun konuþsun sonra sorarsýnýz dediler.
Halim Bey bölünmenin sebeplerini, amaçlarýný anlattý. Bunlar zaten defalarca anlatýldý, biliyorsunuzdur.
Sonra soru cevap kýsmýna geçildi. Toplantý baþkaný soru cevap kýsmýný kýsa kesti. Bu bir olaðanüstü kurul dedi. isterseniz toplantýyý bitirelim sonra soru-cevap, sohbet þeklinde devam edebilirsiniz dedi. Çok þey konuþuldu ama bir kaç þeyi not alabildim. Aklýmda kalanlar ile sýrasýz özet geçeyim. Not almak lazýmmýþ.
- "Motor ve þanzýmaný yerli olan yerlidir." Halim Bey bu cümleyi 2 kez tekrar etti ve vurguladý. Þu anki mevzuata göre %51 yerlilik ile yerli kabul ediliyor diye ekledi. Bunun deðiþeceðini ima ediyor gibi geldi, yanýlabilirim...
-102 mühendisimizin 97 si argede dedi.
- 6 tane motor test merkezi kuracaðýz, bunlardan 2 tanesi yüksek güç için olacak dedi.
- Pusat resmi bir sözleþme veya ihale sonucu baþlamýþ bir proje deðil. Tamamen bizim argemiz sonucu dedi. %100 yerli dedi. 2 fuardýr pusatý görüyoruz ortada ihale, sözleþme vs yok dediler. IDEF 21 e gelin. Bi görün bakalým Pusat'ý derken çok iddialýydý. Israrlý sorularý daha fazla konuþmam risk olur diyerek geri çevirdi.
- Pars ÖMTTZA projesinin 2022 sonuna kadar süreceðini, planlandýðý gibi ilerlediðini söyledi. Bugüne kadar hep 530 hp den bahsedildiðini duydum ama bir yanlýþlýk yapmadýysa Halim Bey 580 hp olacak dedi. Þu an test aþamasýnýn sürdüðünü, montaj ve seri üretimin 2022 de olacaðýný söyledi. Üretimin yine mevcut tesislerde ek yatýrým olmadan süreceðini söyledi. Bir boyahane yatýrýmý olabilir dedi.
- Traktör tarafý için çok iyi mesajý verdi. Yalnýz tüm dünyada üreticilerin hammadde (plastik, demir, çelik) kaynaklý aksamalara uðradýðýný söyledi. Ayrýca pandemi kaynaklý gerek tümosan gerek yan sanayide üretimde aksamalar olduðunu, olabileceðini de ekledi. Egeden bir bayi amcamýz gelmiþti. Boþverin motoru, traktör yetiþtiremiyoruz dedi
- Ursus ile 2000 traktörlük bir anlaþma var dediler. 100 tane yolladýk 10 tane daha yollayacaðýz ama karþý tarafýn ekonomik sorunlarý nedeniyle proje nadasa býrakýldý bekliyor dedi.
- Tank taþýyýcý ihalesinde bizim teklifin çok yüksek kaldýðýný söyledi. Yani o iþ yatar.
- Motorlarýn diðer zýrhlý araçlarda (nurol, otokar vs) kullanýmý için süreci savunma sanayi baþkanlýðýnýn organize ettiðini söyledi.
- Halim Bey'e hisse fiyatý için halka arzda alanlar hala dolar bazýnda zararda dediler. Ben o zamanlarda yoktum dediGeçen bir yatýrýmcý ile konuþtum. bizim bütün projeleri saydý dedi. Ben sayamazdým. Helal olsun size dedi
Aklýmda kalanlar bunlar...
Benim çýkardýðým sonuç: Traktör tarafý çok iyi, motor tarafý aðýr ama emin adýmlarla ilerliyor, PUSAT gümbür gümbür geliyor...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri