Artan

10,67 10 18:10
23,54 10 18:10
15,40 10 18:10
4,07 10 18:10
3,41 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

108,90 -10 18:10
47,88 -10 18:10
455,50 -9.98 18:10
33,76 -9.97 18:10
4,18 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.378.079.201,25 18:10
13.787.947.758,50 18:10
12.361.272.923,50 18:10
10.229.024.001,46 18:10
10.101.055.465,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 410/928 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510910 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,273 - 3,280 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Gecen sene GBC fon yonetimiyle konustugumda altinda baya yukselis bekliyoruz demislerdi.O günlerden bugune devamli aşagiya geldik.Bu dönemi okuyamadilar bence.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben GBC olayını anlamadım.Geçen gün bir baktığımd altın fonları %4 gümüş fonları %10 düşmüştü son 1 aylık periyotta.GBC aynı dönemde %14 düşmüş.Tamamen gümüş olsa bile normalden daha fazla düşmüş.Bildiği kadar içeriğinde de altın-gümüş var.Ben açıklayamıyorum, acaba türev yapıp %150 falan gümüş mü yaptılar portföyde.

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bu iddialar doğruysa eğer spk nın bu kuruma ciddi bir ceza kesmesi gerekir. Bu tür pyş ler ile ortağı ve ilişkisi olan şirketlerle ilgili olarak yasal yaptırım olmalı. Daha önce Hedef pyş için de benzer görüşümü dile getirmiştim. Onların da info yatırım ile organik bağları var.
    Öte yandan halka arzların geldiği noktada gerçekten can sıkıcı. SPK nın bu konularda ciddi sorumlulukları var.
    Akşam bu kurumun yatırımcısı olarak Spk ve Cimere şikayette bulunacağım cevap gelirse buradan paylaşırım. Yapılan olayın ciftlikbank ve thodex'den zerre farkı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    ne enteresan bir ortamdayız. islam memiş dolar ve özellikle altın için ciddi yükselişler beklerken halil reçber, altından ve dolardan uzak durulması gerektiğini düşünüyor. islam memiş gram altında 600 lirayı beklerken halil Reçber 460 450'li seviyeleri bekliyor. dolarda da 8 liraya kadar çekilme bekliyor. sonuçta bunların her ikisi de uzman ama beklentiler oldukça farklı.
    Bu iki isminde hiçbir şey bilmediğini rüzgara göre yorum yaptığını düşünüyorum. Bu güne kadar yaptıkları tahminlerde de devamlı yanilmislardir. Bunlardan biri altı ay önce 500'den gram aldırdı millete. Diğeri zaten korku vermekle mesgul. Altın ve dolar için Selçuk Gönencler ve İsmail Aslanözyar'ı takip edin gerisine bakmayın bile.

4. 31 temmuz vergi işi uzaması ile ilgili bir gelişme var mı, bilgisi olan var mı ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    31 temmuz vergi işi uzaması ile ilgili bir gelişme var mı, bilgisi olan var mı ?
    O kadar planlı ki yapılan işler, Cuma ancak açıklarlar

6.  Alıntı Originally Posted by Argus Yazıyı Oku
    O kadar planlı ki yapılan işler, Cuma ancak açıklarlar
    Haklısınız. Ama belki geçen seferden ders alıp bir kaç gün önce anons ederler diye naifçe düşündüm. Ama burası Ortadoğu, yine son saniye açıklanacak muhtemelen.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7. Spk falan bu işlere girerse , durumu düzeltmez. Ben 20 senedir piyasadayım, spk bir işe mudahale ederse, sorunu bulup çözmez komple yasaklar. Herkese, tüm fonlara ve tüm yatırımcılara külliyen zarar olur. Şikayetleri başından savar spk, ince bir çözümle uğrasmaz, komple kapatır.
    Ben serbest piyasada, bu tür yanlış yapan yatırım kuruluşlarının , tüketici ve yatırımcı zihniyeti ile terkedilerek cezalandırılmasından yanayım.
    spk bakarsa, uğrasmaz, komple hisse fonları yasaklar ya da banka dışında kurumlar fon yönetemez der, yani tek böcek var diye mahalleyi yakar.
    o yüzden regüle eden kurumlara çağrı yapanlar bence iyi yapmıyor. bizde regülasyon = komple yasak demektir. Geçmişte onalrca örneğini gördüm, foreksinden hisse senetlerine..
    Yıllardır buna inanmayan , düzenleyici kurumun yararına inanan insanlar gördüm, er geç pişman oldular. Düzenleme işleri medeni dünyada düzenleme oluyor genelde, bizde şöyle olur ;
    Foreksten biri mi batmış ? komple yasakla foreksi. Bazı hisselerde manüpilasyon mu varmış, komple kapat tek fiyat olsun. Bazıları çok mu volatil, tavan taban sınırı koy. Vioptan zarar mı eden var. Kaldıraçları kuşa çevir. Sonuçta herkese zarar verir hep. İstisnasız böyle olmuştur.

Kumar oynayıp intihar eden var diye komple kumarhaneyi, pokemon gibi balkondan atlayan var diye komple pokemonu , tek madde yüzünden wikipedia'yı komple yasaklamış coğrafya burası.
    Bizim kültürümüzde var, kardeşinle bile kavga edersen ebeveyn ikinizi de aynı anda azarlar, kim haklı, kim haksız bakmaz.

Ben genç, piyasa yenisi arkadaşlara hep şunu tavsiye ederim. Bu ülkede asla ve asla düzenleme çağrısı yapma.
    Mesela kriptoya girenler de genelde yeniler ve devlet hele bir düzenlesin diyorlar. Kanun gelip düzenlendiğinde güzelim ferrariyi al boyadım diyip, şahine çevirdiğini görecekler Yaşayarak öğrenecekler.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Spk falan bu işlere girerse , durumu düzeltmez. Ben 20 senedir piyasadayım, spk bir işe mudahale ederse, sorunu bulup çözmez komple yasaklar. Herkese, tüm fonlara ve tüm yatırımcılara külliyen zarar olur. Şikayetleri başından savar spk, ince bir çözümle uğrasmaz, komple kapatır.
    Ben serbest piyasada, bu tür yanlış yapan yatırım kuruluşlarının , tüketici ve yatırımcı zihniyeti ile terkedilerek cezalandırılmasından yanayım.
    spk bakarsa, uğrasmaz, komple hisse fonları yasaklar ya da banka dışında kurumlar fon yönetemez der, yani tek böcek var diye mahalleyi yakar.
    o yüzden regüle eden kurumlara çağrı yapanlar bence iyi yapmıyor. bizde regülasyon = komple yasak demektir. Geçmişte onalrca örneğini gördüm, foreksinden hisse senetlerine..
    Yıllardır buna inanmayan , düzenleyici kurumun yararına inanan insanlar gördüm, er geç pişman oldular. Düzenleme işleri medeni dünyada düzenleme oluyor genelde, bizde şöyle olur ;
    Foreksten biri mi batmış ? komple yasakla foreksi. Bazı hisselerde manüpilasyon mu varmış, komple kapat tek fiyat olsun. Bazıları çok mu volatil, tavan taban sınırı koy. Vioptan zarar mı eden var. Kaldıraçları kuşa çevir. Sonuçta herkese zarar verir hep. İstisnasız böyle olmuştur.

Kumar oynayıp intihar eden var diye komple kumarhaneyi, pokemon gibi balkondan atlayan var diye komple pokemonu , tek madde yüzünden wikipedia'yı komple yasaklamış coğrafya burası.
    Bizim kültürümüzde var, kardeşinle bile kavga edersen ebeveyn ikinizi de aynı anda azarlar, kim haklı, kim haksız bakmaz.

Ben genç, piyasa yenisi arkadaşlara hep şunu tavsiye ederim. Bu ülkede asla ve asla düzenleme çağrısı yapma.
    Mesela kriptoya girenler de genelde yeniler ve devlet hele bir düzenlesin diyorlar. Kanun gelip düzenlendiğinde güzelim ferrariyi al boyadım diyip, şahine çevirdiğini görecekler Yaşayarak öğrenecekler.
    hocam bir ay önce şu iletiyi yazmmıştınız:
    7 yıldır ilk defa üstüste 2 aydır elimdeki hsyflerin ortalaması bist100 gerisinde kalıyor. Yani relatif eksi yazıyor. Bu döneme portföy içerikleri ile bir türlü uyum sağlayamadılar.
    1 ay daha böyle devam ederse portföydeki tüm hsyfleri kapatacağım. Bu şekilde olursa benim için hsyf yatırımının anlamı sıfır. Üç beş ayda %30-40 eksi oldukları dönemde bile bir an düşünmedim kapanmayı çünkü görece güçlü idiler. Ama görece güç kaybedilirse hiç bir manası yok hsyf'nin.
    hocam bir ay doldu ve son durumu merak ettim. aktif fonlarımızın son durumları hakkında ne düşünüyorsunuz? selamlar

Sayfa 410/928 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510910 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •