bistin yükseldiği gün ipb gene saplamış, osd tahvil fonu tcd gibi bir sözde değişken gerçekte hsyf'nin amiral gemisini sollamışgündem yine yoğun türkiye fonlarında sıkıcı gün yok..
bistin yükseldiği gün ipb gene saplamış, osd tahvil fonu tcd gibi bir sözde değişken gerçekte hsyf'nin amiral gemisini sollamışgündem yine yoğun türkiye fonlarında sıkıcı gün yok..
o konuda vicdan azabım var ya: ) haziranda keşfettim fonu bi telefonla arayım dedim bugüne kadar harikaymışsınız bundan sonra rokete devammı kardeş dedim, yani borsanın yönüne bağlı kimse bilemez dedi, borsanın yönüne bağlıysa kendim yarısı ppf yarısı arçelik tüpraş ereğli yapar geçerim o zaman sizden niye alıyım kardeş dedim, o da ama beyefendi üzerimizdeki baskı çok büyük gündem karışık bilemeyiz falan dedi psikolojisi çöktü o an:P ben de yinede aldım ama temmuz başında baktım yan çizmeye başladı sattım. benim yüzümden fon battı.
arkadaşlar çok saçma bir şeyle karşılaştım... bir banka aracılığıyla çalışıyorum, fon alımında örneğin 145 bin lira değerindeki alımım için banka 172 bin lira gibi bir parayı blokeye aldı. bir başka fon için denediğimde yine aynı şeyi yaptı. 80 bin liralık ortalama alım için 97 bin lirayı bloke etti. bu blokeleri nemalandırıyor ama, önceden böyle bir şey yoktu. bankaya sorduğumda uygulama böyle bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor... aynı durumu sizler de yaşıyor musunuz bu saçmalığın nedeni nedir sizce?
ben önceden sattığımı yerine tamamen aynı olarak koymak için mecburen adet giriyorum... önceden blokajlar makul oranda oluyordu. örneğin 145 bin liralık alım için 150 ya da 152 bin liraya bloke koyuyordu. şimdi bu blokaj korkunç şekilde artmış... bu kendi para piyasası fonunda parayı tutmak için atılmış bir adım olabilir mi? yasal mı? bunu bilmek istiyorum sadece esasen...
Fon adet olaak yazıldığında tutarın %20 fazlası bloke ediliyor. QNFB'de tutar girişi de yok.İş,Vakıf, YKB,Osmanlı'dan tutar olarak girdiğimde o günün kapanışından tutar/fiyat kadar adet geliyor.%20 eski İMKB tavanından gelme saçma bir olay.Hatta 2 . saçmalık fon takasından gelecek parayla başka bir fon alamamak, bu da yanlış.Burada bir marj dahilinde işlem yapılabilmeli aslında.
Yer İmleri