Halk, sokaklara inmis Ankara Istanbul Izmir.... tweet te var video lar...
Halk, sokaklara inmis Ankara Istanbul Izmir.... tweet te var video lar...
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
protesto mu ? tencere kapak mi ?
%25 osd ve %25 nzh'lerimi satarak. ija ve rpd miktarlarımı %50'ye çıkardım bugün. üç basit gerekçem var, birincisi bu fonlar aktif yönetildiğinden bir çeşit ekonomik çöküş gerçekleşir de biste büyük düşüş gelirse(allah korusun ama ben öyle hissediyorum) durumu kurtarma potasiyelleri var, ikincisi reyiz geri vites yaptığı diğer zamanlardaki gibi kendi saklanıp lütfü elvana faizi düşürmekten vazgeçtik dedirtirse döviz düşüşünden etkilenme olasılıkları yok, üçüncüsü 3 adet dolar viopum olduğundan liramın erimesi kaygım da yok. dolar/tl'nin her bir lira artışında 1 dolar viopu eklemek hem lirayı korumanın hem de dövizin çakıldığı acil bir senaryoda kaçmanın tek yolu gibi görünüyor.
tga da aynı mantıkla yönetiliyor aşağı yukarı ... o da yarın bakalım ne yapmış... belki birisi eksi getirecek belki birisi artı belki ikisi de eksi... onun üçün ne kadar ija o kadar tga portföyde ... riski dağıtmak derken çeşitlendirme derken kastettiğim sadece varlık sınıflarına riski yaymak değil , aynı zamanda portföyü yönetenlerin seçimlerinin de riskini dağıtmak için çeşitlendirme yapmaktı... sorduğum soruya da buradaki yurt paydaşlarından beklediğim yanıtı alamamıştım...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri