1030'da açılan bist 10,38'de yine topluca devre kesti...istikrar, ekonomi uçuyor, verin kardeşinize yetkiyi...
1030'da açılan bist 10,38'de yine topluca devre kesti...istikrar, ekonomi uçuyor, verin kardeşinize yetkiyi...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Günaydın, bir sorum olacaktı bilen bir arkadaş cevaplayabilirse sevinirim. 5 gün önce ppz aldım ziraatten. Getiri oranına baktığım zaman 19.75 gösteriyor. Fakat günlük getiriyi 365’le çarptığım zaman 18.25 buluyorum. Fonda stopaj yok. Getiri hesabını yaparken de bileşik değil, basit faiz hesaplıyorlar diye biliyorum. Neyi kaçırıyorum, fikri olan var mı? Teşekkürler
Mrb, ppf ler ile ilgili bişey soracam. Tefastan baktığım zaman ppflerin aylık getirisi yaklaşık %1,4-1,5 bandında(yıllık yaklaşık %17). Oysa bankalar da ortlalama %17 faiz veriyor. Nakitimi genelde mevduatta tutyorum bu şekilde. ppf fonunda para tutmanın mantığı nedir kaçırdığımız bişey mi var? Vergi avantajı falan mı var?
Son düzenleme : furkan29; 20-04-2021 saat: 18:26.
Burda hergün mevduat karşılığı oranlar var: https://www.hisse.net/topluluk/showt...79#post5315479
Örneğin PPZ 19,51 getirmiş.
Bu oranı günlükte veren banka yok diye biliyorum
Yer İmleri