Bir plaza Türkçesi vardý birde yukarýdaki hasýl oldu. Yukarýda ki mesajlarda yer alan anlaþýlmayan kelimeler nerede kimler tarafýndan konuþuluyor.
Battaniye pike kýsmý anlaþýlýr ama o konuda hakkýný yememek gerek.
Bir plaza Türkçesi vardý birde yukarýdaki hasýl oldu. Yukarýda ki mesajlarda yer alan anlaþýlmayan kelimeler nerede kimler tarafýndan konuþuluyor.
Battaniye pike kýsmý anlaþýlýr ama o konuda hakkýný yememek gerek.
Benim tahminim de FED in piyasaya para arzýný kýsacak olmasýnýn nedeni ABD de yüksek seyreden enflasyon nedeniyle olacaktýr ABD için %5 enflasyon çok yüksek kabul ediliyor. Yalnýz varlýk alýmlarýný kademeli yaparak piyasalarda bir dalgalanma olmasýný herhalde önleyecektir. ABD borsalarý haliyle biraz durgunlaþacak ve aþaðý yukarý sert hareketler nadir olacaktýr. Bu tepering olayý atýyorum en az bir yýl sürer gibime geliyor. Ama yine de borsalardaki büyük para her þartta bir aksiyon yaratýr. Çünkü hedef kazanmaktýr.
Konut fiyatlarýnýn yükselmesinin bir kaç nedeni var. Sadece faize baðlamamak lazým. Örneðin iki üç gün önce tv den alt yazý olarak gördüm. Bu yýl konut maliyeti %42 oranýnda artmýþ. Bazý durumlar da birbirini tetikliyor. Faiz arttý mý otamatikman konut fiyatlarý da artýyor. Faiz asla konut fiyat artýþýný geçemez. Çünkü kendim bizzat yaþadým. Konut arzýnda da bir sýkýntý var mý? araþtýrmadým bilmiyorum. Ama þehirlerde arsa olayý kalmadýðýndan kentsel dönüþüm kapsamýnda müteahhite kalan daire fiyatlarý çok yüksek oluyor. Buna parelel olarak eski daireler de fiyatlarýný arttýrýyor. Zincirin halkalarý gibi hep birbiri ile baðlantýlý.
Bu bir süreç ve 2013 teki taperingte dolar 1,5 tan 5 e gitmiþti.
Þu an tl 2013 teki kadar deðerli deðil ama artýþ oraný 3 katý
Böyle bir þey olursa herþeyin fiyatlamasý deðiþir
Þimdi biz kuru 9 kabul etsek halimiz ne olabilir
Ýkiz balona gelince Balon olduðu yerde her zaman kolay ve ucuz para vardýr.
Ev satýþlarýnda artýþ durdu, gerilemeye baþlayacakken faiz indirimleri geldi
Rpd +%0.23
Yer Ýmleri