31 mayýs 2021 - 20 aðustos 2021 12 hafta
sayýn JAS ben zamanda buradayým,
daha önce bu 12 haftayý
4+4+4=12 olarak safhalara ayýrmýþtým, (ölçü sp 500 tür)
4 yatay
4 düþüþ
4 yükseliþ haftasý olmalý,..
bu cuma ilk 4 hafta (YATAY py) bitecek,
buna göre pzt den itibaren 4 hafta düþüþ olmalý, sonrada 4 hafta yükseliþ,
4 hafta düþüþü grafiklerde görülen mavi ovalde kapatabilirsek, devamýnda 4 hafta yükseliþi 1591 .36 yý yukarý doðru alt/üst edersek, short kriter olan c> 1813.9 hedefini görebiliriz ki 17 ekime kadar buna fýrsat var idi,..bkz önceki deðerlendirmeler
sizinde eþ güdümünüz bu yönde idi ayrýldýðýnýz durumlar varsa yazýn lütfen,
(parantez olarak ben 60 hafta bütününde c>1813.9 da short py içinde gördüðümden boðanýn ayýyý yukarý sürmesi manasýnda buna ''long drive'' demiþtim,. bu manada tek istediðim çizdiðim bu pasajýn olmasý/oluþmasý, ama bütünüm düþüncede short, 17 ekimden itibarense agrasif shorttur)
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Sn Ýndregandi,
"4+4+4=12 olarak safhalara ayýrmýþtým, (ölçü sp 500 tür)
4 yatay
4 düþüþ
4 yükseliþ haftasý olmalý,..
bu cuma ilk 4 hafta (YATAY py) bitecek,
buna göre pzt den itibaren 4 hafta düþüþ olmalý, sonrada 4 hafta yükseliþ"
Ýkinci 4 hafta düþüþ, üçüncü 4 hafta yükseliþ modeli FDow EW sayýmý ile uyum göstermiyor, tam tersi olsa tam uyumlu olacak. Sizin yazdýklarýnýz bizim vadeli için geçerli olsa da keþke düþüþ-yükseliþ haftalarý tam tersi olsaydý diye içimden geçiriyorum. Hangi olaylar nasýl böyle bir farklýlýða yol açacak merak ettim.
Ýzlemesi ilginç bir 8 hafta olacak.
"(parantez olarak ben 60 hafta bütününde c>1813.9 da short py içinde gördüðümden boðanýn ayýyý yukarý sürmesi manasýnda buna ''long drive'' demiþtim,. bu manada tek istediðim çizdiðim bu pasajýn olmasý/oluþmasý, ama bütünüm düþüncede short, 17 ekimden itibarense agrasif shorttur)"
Bu konuda ise tamamen ayný düþüncedeyiz.
dediðiniz gibi bakalým ne olacak,
geçen sp de ve diðer emerging paralarýnda 4 haftayý tutturabilmeme raðmen burada usdtry de tutturamamýþtým,
sürüden bir ayrýlma konusu olduydu, grafikteki o yelpazeler o zamandan
ha bire kravatý sýkýyorlar TR nin,
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Yer Ýmleri