Originally Posted by
indregandi
mesaj 2050 den devamla
sýk sýk 7 kasým yazýyorum malum, 7 kasým ne zamandan beri iþlediðim üzere benim 60 haftalýk short argumanýmýn baþlangýc tarihi ve yukarýda özetlediðim þartlarda gün ve gün belirttiðim üzere üst sýnýrdan ''yeni'' dediðim bölgeye doðru evriliyor, yani bir süre benim short argumaným tutmayacak ara verecek duruyor,..
USD kuruna baðlý olarak deðiþmekle birlikte þu sýralar ''yeni '' bölgesi TL de 7000-9000 civarý, USD 30 TL üstüne atarsa ki atacak duruyor bu bölge TL de 10000 üstüne evrilir ki dün ikaz ettiðim üzere short gidenlerimizi üzebilir,buna dikkat lütfen,
yukarýdaki alýntýya ilave ABD tarafýnda teknoloji fiþeði var(tesla ve N vidia), bizim tarafta THY ve TVF fiþekleri var, biri pozitif global algý için, diðeri TR de pozitif algý için,
dolayýsýyla bu atmosferde her þey mümkün, dün dediðim ve hayýflandýðým üzere hendek deveye atlatýlýrmý atlatýlýr, devesine atlayan hendek yani,
þimþek BAE den döndü, CB Nato sonrasý körfez turuna çýkacak, para körfezde, hazine Londra da, MB Abd de denklemiyle eskiye yeni aranýyor, yani eski hükümet yeni hükümet olmaya çalýþýyor,
anlaþýlan o ki arzu edilen durgunluða girilmeden para bulunacak(baþlangýç körfezden), bu paraya sýcak çaðrýlacak,...
bu saðlandýktan sonra faizler enflasyona göre görece düþük kalýr da, körfezden bulunan para ile buna gelen sýcak USD ye aþaðý basarsa ki muhtemelen bu 30 üstünden olacak,... çünkü 30 üstüyle ücretlere yapýlan zamlarýn eritilmesi gerekiyor bir, iki sýcak en yüsksek kurla görece düþük borsaya gelmeli iki,
iþte o zaman görece yüksekten 30 üstü, görece düþen kura KKM deki 120 milyar USD nin peyder pey salaklarý sonraya kalarak çözülüp borsaya girme durumu olabilir,
iþte bu borsayý deli fiþek yapar, MB kasasýný doldurur,..(-) rezervden döviz manyaðý olur, oradan ver elini KANAL istanbul ki , bay pas edilen bir MÖntrö, ziyadesiyle Abd yide Rusyaya karþý memnun eder, EGE yunan gölü olur, (asla tasvip etmiyorum ve kanal Ýstanbul'u çok gereksiz buluyorum),
sonuç MB nin parasý KKM de, MB rezervleri (-) de, KKM 120 (+) olduðuna göre, bu para MB ye alýnacak, yani faiz görece düþükken, USD bir seviyeden çözülmeli, (bana göre 30 üstünden olabilir),
bu para MB ye girecekken, KKM cilerin borsaya alýnmasý lazým, bu þu demek ilk defa KKM ciler karþýlarýnda bir devlet deðil, borsacýlarý bulacak(tam da adamlarý), bu soygunun bir kýsmýný sýcak üzerinden yabancý alýr götürür, bir kýsmýný devlet MB ye soteler(yani düþen USD yi stoklar), bir kýsmýný da borsacýlar ceplerine atarlar,
kýsaca çizdiðim bu boða arguman da tasarruf sahibi mecburi borsaya gelecek ama kazanamayacak, dolarcý altýncý borsaya alýþýk deðil çünkü,
ama bunlardaki parada alýnmasý lazým,
oysa KKM de kendilerine 3 ayda bir nemayý týkýr týkýr ödeyen bir devlet vardý,..
sonuç,
halk soyulmadan hiç bir ekonomik kriz atlatýlamaz, devlet parasýný alacak, sýcak parasýný alacak, borsacý parasýný alacak, elbet biri almayacak
Yer Ýmleri