xu030
bu gün
8823.xx kapatmýþ, devamý mesaj 2376 da olduðu gibi, bkz ok lar ve yönleri
xu030
bu gün
8823.xx kapatmýþ, devamý mesaj 2376 da olduðu gibi, bkz ok lar ve yönleri
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
1 ocak 2024 ten sonra normalde dediðiniz gibi ralli ya da düþüþe karþýlýk gelen (eðer 60 hafta düþürmüþse, 60 hafta tahmini tutmuþ ise) çýkýþ hareketi,...
benim tahminlerim hep sp 500 den ve buna göre global öncü piyasa olan sp 500 ün Tr de dahil diðer piyasalarý kendi yönüne göre etkileyeceði üzerine kurulu,
bu 60 hafta boyunca global düþüþ yönünde iþte sonuncusu filistin-israil desek bir dizi önemli negatif olaylar olmasýna raðmen düþüþ beklediðimiz gibi geliþmedi, bir kere globalle ve öncü piyasa ile eþ güdümümüz yok
düþüþ beklentimi sabote edecek faktörlerin baþýnda dýþarda Rusya-Ukrayna, içerde kur yükselmesinin yarattýðý iskanto ve seçimler gelmekte,..
ilaveten bu durumda SP500 ün öncü piyasa olarak burayý etkileyeceði baðlantý bu nedenle bir türlü tam kurulamadý ve halen buna devam,..
baþkaca TVF daha önce yoktu, þimdi bir piyasa mekanizmasý olarak var artýk ve kullanýlýyor, kaldý ki bunun yetmediði yerde hükümet dahi devreye girdi ve borsa önüne 9 milyar TL yýðdý malum,
bunlarý iþin içine kattýðýmýzda benim düþüþ düþüncem yatayla sonuçlanabilir ki sanki sp500 için de öyle duruyor gibi,
sayýn ABKA aþaðýda bu konuda takip ettiðim garafiði paylaþacaðým sizinle
Son düzenleme : indregandi; 17-10-2023 saat: 22:32.
burada gördüðümüz bütün üçgenler biri diðerine eþittir,..
ilk açýk mavi üçgenler sarý trend çizgisiyle temsil olup, yine sarý oklarla trend baþý ve sonu iþaretledir,
mantýk olarak bu sarý ile çizilmiþ trend çizgisi doðruysa, gelecekte ki alanlarda yükseliþ veya düþüþ hiç fark etmez sp 500 hangi yöne gidecekse bu üçgenlerin katlarý þeklinde hareket edecektir, mavi trend çizgisi ve mavi oklarla iþaretli alanlar..yani 2x2=4 diyoruz,..
60 hafta gereði benim beklentim düþüþ yönünde idi, öyleyse gelecek için ayný ölçüde bir týk saða kayarak sarý ve gri üçgenleri elde ediyorum ve mavi trend çizgisiyle bunu iþaretliyorum,
destek yazdýðým yer a mavi üçgenlerin tam ortasýdýr, pembe çizgi ile kanal yaptýðým yer ise bir önceki mavi trendin saða kaymýþ halidir, açýlar birbirinin aynýsý ve simetriktir,
buraya kadar olan bölümde benim bu grafik üzerinde geleceðe dönük yakalayabildiklerim destek çizgisinden dönüþ ve tepki hareketi, pembe çizgiler ile iþaretlediðim kanala oturuþ ve tepki yükseliþi son ayakta ise bu kanalýn aþaðý yönlü kýrýlýþý,..
þimdi düþüncem nedir derseniz,
60 haftadan bu hafta hariç 10 hafta kaldýysa eðer, düþüþün bir crash olarak çalýþmadýðý, 60 hafta genelinde düþüþün olduðu ama yatayda hareket ettiði,
buna neden 2 faktörün ise ilkinin pandeminin global ekonomilere verdiði etki, ikincisinin ise pandemi peþi sýra baþlayan Rusya -Ukrayna savaþý,
bu nedenlerle SP500 de kalan 10 hafta süresince de yatay düþüncesi bende hakim,..kaldý ki üçgen sonuna geliyoruz, çizimde bütün düþüncem doðruysa üçgen sonu fiyatlarý kendine vacumlayabilir,..yani bir parça yükseliþ olabilir ki buda ABD nin Ýsraile verdiði destekle doðru orantýlý bence,..
oradan 10 hafta devamý gereði tekrar düþüþ olabilir ama olsa dahi bu düþüþ yatay kalabilir
Son düzenleme : indregandi; 17-10-2023 saat: 22:12.
SP 500 böyleyken yani 10 hafta boyunca yatay olursa, düþer gibi yaparsa,..
biz tek yapacaðýmýz iþ USD ye karþý muhalefet, USD deki artýþa yani iskantoya karþý þirketler deðerleme yapabiliyor mu? deðerlerini koruyabiliyorlarmý, yapabilirse USD yükselirken yükseliþe devam edeceðiz,
benim düþüncem bu konuda 30 üstü USD ye , xu030 için c > 9400,1,0 idi,...
diðer düþüncem shortunda barýnabileceði dengeli bir piyasa için xbank>xu030>xu100 idi,
diðer gözlemim xbank xu100 yakaladýðýnda realize yedik, xbank xu030 yakaldýðýnda bir önceki realize geldi, þimdi yakaldýðýnda filistinle beraber bu realize geldi,..
kýsaca þu,
2x2=4 etmeyeceði düþüncesi bende
içerde iskanto nedeniyle ama globalle iliþkileri saðlam tutarak c>9400,1,0
dýþarda ukrayna -rusya nedeniyle düþüþe karþý fren,
yani 60 hafta içinde birçok olay oldu, ama ben genel beklentinin derecesini/þiddetini tayin edemem elbette, ..iþin baþýnda þu kadar hafta düþüþ var der geçerim
diðer sorunuza gelince, sp 500 de beklentim kalan 10 hafta tersine yine çýkýþ olursa (c>46xx) bundan sonraki periyod düþer,..çünkü ters gitmiþ,..sp500 beklentiye karþý gelmiþ olur
kendim hissede hisseye ayýrdýðým bölümde enerji ve inþaþat aðýrlýklý full maldayým, son aldýðým kazancýmý israil -filistinde geri verdim, beklentim xu030 için c > 9400,
bu saatte bunun yakýtý israil - filistin ve buna baðlý geliþmeler
Yer Ýmleri