Aman baþkan LONG vs. deme...
7 kasýmda, short arguman ,dedin...Býst100; 4400 den 8500 çýktý...
Þimdi LONG ARGUMAN dersen býst100 çökmesin...
sayýn ABKA zaman analizi SP500 den, bunu hep belirttik, bu böyle olduðunda hemen korelasyon aramamýz gerekir,
yani TR ile USA nýn korelasyonunu,
bu varmý hayýr yok,
burada dolar iskantosuna oynandý,
orada global enflasyona faizler çýkartýldý, yani parasýný geriye çaðýrdý,
ancak buna raðmen Tr de yinede düþüþler aldýkmý evet, USA da yine düþüþler aldýkmý evet,
geçen yazdým ben burada düþüþün yada çýkýþýn þiddetini bilemem short der, long der geçerim dedim,
bizde mesela 7 kasýmý tam kýracakken 7 kasýmýn önüne 9 milyar TL yýðdýlar, tahtacýlar þirket sahipleri bu parayý görünce kendi hisselerini yukarý aldýlar, Varlýk fonu zaten malumunuz, short eski short deðil, dedikki 2x2=4 etmiyor, bunun için x 30 üstünde x bank almalýyýz, bunu piyasalar için saðlýk iþareti gördük, bu olursa short shorta benzer, tepeden USA ile satar düþüncesindeydik
grafikte x bank xu100 ü ve xu030 ne zaman geçese hep ilk geçiþlere satþ yedik, Naci Aðbal sonrasýnda da oldu, þimdide, hem geçmiþte hem bu defa bu hep oldu,..
çünkü x bank olmadan piyasa olmaz, sistem banka üzerine kurulmuþ,..para merkezde toplanýyor, oradan daðýtým oluyor,..vey daðýtmýyor, yatýrýyor (faiz)
bankþimdi ben sana sorayým bu 9 milyar TL konulmasaydý þayet, deðilmi,
öte yandan USA tarafta slikon valleyler battý,..credit suiss battý deðilmi, ne oldu biden bir saçmaladý, hemen aðzýný kapayýp batan paralarýn tazminine gidildi, crediti ise UBS satýn aldý,
öte yandan savaþýn Rusya-Ukrayna olduðu keza son ayakta filistin hamas baþladý malum,..e þimdi bunlar varken bak FED ne yapýyor, faizi yukarý veriyor, global biat için, bu faiz kendisini sarsmaya baþlayýnca bu defa biata devam için askýda sabit tutuyor,
burasý ne yaptý apar topar Yunanistana gitti, Mavi Vatan filan sýrasý deðil dendi,
hulasa korumacýlýk yada zrhlý don giyilmiþ iþlemiyor, bu ne yaptý yatay,..yatayý seninle burada münazara edip yazdýkmý evet bildikmi sp 500 için evet,...
þimdi burasýda 8156.xx ten belli edecek,..
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
mesaj 2379 dan devamla
sayýn ABKA bakýn bunlar burada sizinle paylaþtýðýmýz zaman analizleri, ...benim burada bunlarý geçmiþe dönük olarak bulmam kolay olmuyor,..sizin mesajýnýzý görünce diðer analizi geçmiþe dönük tararken rasladýklarýmý yazdým öyle bulabiliyorum,
burada sp 500 yatay tahminimiz tuttu, ancak bu yatay öncesinde 60 hafta short arguman gereði SP500 4134 e kadar sattý, ondan önceki satýþý ise 3491 le oldu, þimdi ise 4700 de,
yani düþüþlerimiz olmuþ, son aykata yatay tahminimiz olmuþ,..
biz ise 8156.xx ten powell yukarý dönersek bizde yatay kalacaðýz,...yani düþüþler olsada yatayda kalacaðýz,..ki sp 500 yatay beklentimiznde (bkz grafik üstünde vacumm yeri) üstüne çýktý fazlasýný yaptý
bir diðer husus burada zaman analizlerini yelpaze analizi ile zaten saðlama alýyoruz,...
yani genel bir þablon içinde özel þekilde ilerliyoruz,..
bu þu demek,
8156.xx üstünde kalýyorsak USA ya bakýlmaz o saatte,
sadede gelrsek
ya sayýn ABKA, burada dediðiniz rakamlara yelpaze analiz ile beraber gitmedikmi,..yapmayýn allah aþkýna ya,
o kadar yazý yazmýþýz konuyla ilgili hem size, hem buraya topiðe, bir bir mesaj numarasý da veriyorum,..
hadi silikon valley leri geçtim, crediti geçtim, bizim depremi ve düþüþü durduran 9 milyar TL yi de geçtim, ukrayna Rusya zaten malum,...dönüp bakmýyorum, ama
son ayakta, filistin iþinde Ýran devreye sýcak olarak girse idi yada Mýsýrda sÝSÝ olmasa idi, ben haklýmý çýkacaktým bu defa,..
yapmayýn böyle ya,
burada bu 60 hafta boyunca yaþanan olaylara bir bakalým, yani 60 haftayý short arguman yapacak olaylara, fena deðillerdi,
birde USD bazýnda 7 kasým 2022 yi yine öptüðümüzü de görelim lütfen,..USD iskantosuna TL de yükseldiðimizin ispatýdýr bu,
senin USD her gün devalue oluyorsa buradaki adamda hissesine taze kaþar muamelesi yapýyor, durum aynen bu,...ayný marka kaþarý 1 hafta sonra ayný fiyata alamýyoruz malumunuz, hisseyi nasýl alacaksýn, kaþarcý akýllýda hisseci ya ne,
9 milyarýda atmýþssýn adamýn önüne, tabi yerler bu parayý, düþerek yiyemez elbette, çýkarak yiyecek
sonuç,
8156.xx üstünde kalýþa 11000 þu anki kur üzerinden,
tek þart
c>8156.xx , longtur
c>8823.xx boðadýr,
diðer durumlar ayýdýr,
bu hafta dahil 3 hafta sonra zamanda 60 hafta bitecektir,
ilk 10 haftayla baþlayacak bir arguman var,..normalde yüskeliþ olmalý,
yelpaze 8156.xx üstü yapar kalýrsa zaman analizi ile korela olur,..buna USA tarafý sadece faiz artýrmayarak eþlik etti ama indirmedide yani o rasý nötr ki son 1 aya tahmin üstünde yükselerek geldi,..
Yer Ýmleri