grafikte üçlü rakamlarım her zamanki gibi mevcut,
bir üstte verdiğim grafikte ise bölge tanımlarım mevcut,
hep değişik zamanlarda belirttim,..
zamanda 9L de olsak dahi, yelpaze ile bunu hep destekleyip garantiye alıyorduk,...
son yükseliş hareketi içinse şu aşamada ''tepki hareketi'' demiştik,
bunun devamı fitch ve fomc sonrası netleşecek olsada,
ama öncesinde:
grafikte ''1'' dediğim etiketle ayı piyasasına tam girmek üzereyken,
nokta 1 de bu son oluşan tepkiyi verdik,..
fakat sonrasında 4 gün devam eden satışlarla yani ''2'' dediğim etikette son destek yelpazesine -grafikte a mavi yelpazedir- geri döndük, yani kısaca bir ayı piyasası öncesinde burası son destek yerim,...
açıklamamın özü budur,..
grafikte xu100 takip ettiğim xu030 la birliktedir,..xu100 ün durumu daha nettir ve kafayı kaldıramamktadır
xu030 sa son destek yelpazesinin hemen üstünde son satışlarla yeniden kritik hale gelmiştir,...
bu akşam ise rating açıklaması var fitch ten, bun geçtik,...17-18 eylülde ise FED/FOMC var,..
ama bazen piyasalar büyük olaylara farklı hareket sergileyebiliyorlar, örneğin FED faiz indirecek diye bekleyenlerimizi ki muhtemelen bu olasılık yüksek,avlayabilirler,...geçende bir kaç ay önce bu şekil hareket ettiler, ama bu farklı, artık ayı sınırları ve tamtamlar daha yakından duyuluyor,...
çünkü sizden farklı şimdi açıklamyacağım 9L sonrası zamanlar, 9L 11 EKİMDE BİTER,...14 EKİMDE yeni zaman başlar,..
yeni zamn ayılar için daha müsait zeminler oluşturabilir,..
dikkat edelim, nasıl olsa piyasa 11494.xx üstü kalmadan long yok,..short var, bölge tanımımız bu,..
shortun içinde bir tepkideydik, bunu biliyoruz...o nedenle short halen aktif ve dikkatli olmalıyız,
stop yerlerimiz varsa buna göre belirleyebiliriz,..
ben 9L takip ettiğimden stoptan bahsettim, ama gelişen duruma göre olası bir ayı piyasası için short açmak ta bir alternatif,..
zamanımın tutmasını herkesten çok ister ve arzularım bu ayrı, bu zamana kadar hep başarılı geldik,..yine ''2'' nolu etiket çalışırsa 9L devam edecek,..önümüze bakacağız elbette,..
özet olarak ben grafikte ''2'' nolu etiketi takip edeceğim,..menfi_müsbet,...
bütün düşüş ve ayı piyasası için çizgilerim mevcut ama bunları koymuyorum,..sadece xu100 için durum anlaşılsın diye kesik çizgiler koydum,..her çizgi sabittir, önceden bellidir, xu100 ü nasıl sardığını görebilirsiniz,..
herkese bol şans,...

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri