Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
22,04 9.98% 654,96 Mn 19,49 / 22,04
55,65 9.98% 5,61 Mn 55,65 / 55,65
9,15 9.98% 382,99 Mn 8,32 / 9,15
62,40 9.96% 66,71 Mn 59,30 / 62,40
23,64 9.95% 2,53 Mn 23,64 / 23,64
279,75 -17.23% 7,65 Mn 265,00 / 338,00
46,08 -10% 879,52 Mn 46,08 / 56,30
50,40 -10% 456,63 Mn 50,40 / 56,55
233,80 -9.99% 1,01 Mr 233,80 / 280,00
565,00 -8.2% 1,78 Mr 562,50 / 631,50
322,50 1.74% 21,47 Mr 311,75 / 324,50
288,00 1.05% 12,08 Mr 283,00 / 292,75
16,49 -0.54% 8,33 Mr 16,27 / 16,91
83,85 -0.65% 8,20 Mr 82,90 / 85,40
38,26 0% 7,14 Mr 37,88 / 38,52
20,18 1% 1,23 Mr 19,71 / 20,30
152,00 -1.87% 4,47 Mr 149,00 / 156,40
683,00 0.96% 3,50 Mr 674,00 / 686,50
111,20 0.27% 931,45 Mn 109,00 / 112,30
123,00 1.65% 785,48 Mn 117,50 / 123,40
34,90 1.45% 166,91 Mn 34,20 / 35,08
10,60 -2.3% 177,71 Mn 10,51 / 10,87
67,50 -4.53% 693,53 Mn 66,60 / 71,25
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 1 - 8 arası.

Konu: TH ile Lebalep

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sn. Trendhound bankaların defter değerine göre iskontolu F/K rasyosunun düşüklüğünden bahsediyorsunuz peki piyasa yüzdürülen batık / batacak kredileri fiyatlıyor olamaz mı? bunlar bankaları zor duruma sokmayacak mı? bu pencereden bakıldığında bankalar uzun vadeli ucuz mu görünüyor?

Siz kendi adınıza banka almak için ortam mı kolluyorsunuz paranın taşıma maliyetine girmemek adına borsa hareketlendiği zaman mı girmeyi umuyorsunuz?

Bizleri bu başlıkta aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

2.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Sn. Trendhound bankaların defter değerine göre iskontolu F/K rasyosunun düşüklüğünden bahsediyorsunuz peki piyasa yüzdürülen batık / batacak kredileri fiyatlıyor olamaz mı? bunlar bankaları zor duruma sokmayacak mı? bu pencereden bakıldığında bankalar uzun vadeli ucuz mu görünüyor?

Siz kendi adınıza banka almak için ortam mı kolluyorsunuz paranın taşıma maliyetine girmemek adına borsa hareketlendiği zaman mı girmeyi umuyorsunuz?
    Evet, takipteki ve batık kredi rasyolarının gerçeği pek yansıtmadığını düşünüyor piyasa. Ayrıca mevcut gidişatın bankalar için olumlu olmadığı, daha da kötüleşebileceği varsayılıyor piyasa tarafından. Bunlara ek olarak "yüksek faiz - yüksek enflasyon - yüksek kur" ortamının kısa vadede değişmeyeceği düşünülüyor. Öteki taraftan ABD'de devam eden Halkbank yargı sürecinin TR banka hisseleri üzerinde olumsuz etki yaratabileceği de fiyatlanıyor. Banka hisselerinde yatırım amaçlı alıcılar da bulunmuyor, herkes al-satçı konumunda ve algolar / robotlar tahtada hakim oyuncu durumuna geçmişler. Bunlar yetmiyor gibi yabancı yatırımcılar ellerindeki pozisyonları boşaltma cihetine giderek BİST'teki yatırımlarını son yılların en düşük yüzdesine çektiler. Sonuçta da banka hisseleri defter değerine oranla %50'yi aşan çok derin bir iskonto ve 3-4 gibi anormal düşük F/K'larla işlem görüyor.
    Ful nakitte para piyasası fonundayım, elimde hisse yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,834
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet, takipteki ve batık kredi rasyolarının gerçeği pek yansıtmadığını düşünüyor piyasa. Ayrıca mevcut gidişatın bankalar için olumlu olmadığı, daha da kötüleşebileceği varsayılıyor piyasa tarafından. Bunlara ek olarak "yüksek faiz - yüksek enflasyon - yüksek kur" ortamının kısa vadede değişmeyeceği düşünülüyor. Öteki taraftan ABD'de devam eden Halkbank yargı sürecinin TR banka hisseleri üzerinde olumsuz etki yaratabileceği de fiyatlanıyor. Banka hisselerinde yatırım amaçlı alıcılar da bulunmuyor, herkes al-satçı konumunda ve algolar / robotlar tahtada hakim oyuncu durumuna geçmişler. Bunlar yetmiyor gibi yabancı yatırımcılar ellerindeki pozisyonları boşaltma cihetine giderek BİST'teki yatırımlarını son yılların en düşük yüzdesine çektiler. Sonuçta da banka hisseleri defter değerine oranla %50'yi aşan çok derin bir iskonto ve 3-4 gibi anormal düşük F/K'larla işlem görüyor.
    sn.Trendhound, Öncelikle yeni açtığınız konu başlığınız hayırlı olsun.
    Merak ettiğim husus: Amerikada da bankalar iskontolu değil mi? Bizdeki Akbank,Garantiyi onlardaki eşdeğerlerinden farklı kılan nedir?

-Çok daha ucuz fiyatlanıyor olmaları mı? kısaca mukayese edebilir misiniz?

Ayrıca şahsi görüşünüzü merak ediyorum:uzun vade 2 yıl ve ötesi için buralardan banka hissesi yada bankacılığa dayalı sepet fon almayı tavsiye eder misiniz? Ederseniz tek sefer mi? kademeli mi?

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn.Trendhound, Öncelikle yeni açtığınız konu başlığınız hayırlı olsun.
    Merak ettiğim husus: Amerikada da bankalar iskontolu değil mi? Bizdeki Akbank,Garantiyi onlardaki eşdeğerlerinden farklı kılan nedir?

-Çok daha ucuz fiyatlanıyor olmaları mı? kısaca mukayese edebilir misiniz?

Ayrıca şahsi görüşünüzü merak ediyorum:uzun vade 2 yıl ve ötesi için buralardan banka hissesi yada bankacılığa dayalı sepet fon almayı tavsiye eder misiniz? Ederseniz tek sefer mi? kademeli mi?
    Bank Of America'ya bakalım. TR'deki İşbankasıın eşdeğeridir. 350 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 3 trilyon dolarlık aktiflere sahip BoA defter değerinin 1.32 katından, yıllık net kârının 18 katından, aktiflerinin %12'sinden işlem görüyorken İSCTR defter değerinin 0.32 katından, yıllık net kârının 3 katından, 718 milyar TL olan konsolide aktiflerinin ise sadece %3 ünden işlem görüyor. Aradaki büyük farka bakar mısınız? Neden böyle olduğunu yukarıda 5 ayrı neden vererek açıkladım. Yatırım için 2 yıl vade pek uzun sayılmaz, uzun vade olarak en az 5 yılı dikkate alın. Ben şahsen an itibariyle BİST'in alıma uygun olduğuna inanmıyorum ve alım için acele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii, alım kararı günahı ve sevabıyla getirisi ve götürüsüyle sadece ve sadece size aittir, kararı siz vereceksiniz.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 04-05-2021 saat: 00:41.

5. Yukarıda BİST'in an itibariyle alıma uygun olduğuna inanmadığımı ve alım için acele edilmemesi gerektiğini düşündüğümü belirtmiştim. Böyle düşünüyor olmam BİST'in prim yapmayacağı anlamına gelmez. Endeks tabii ki dalgalanacaktır, zaman zaman da kısa vade bazlı çok güzel getiriler sunacaktır. Ama ben bunların kalıcı olacağına, arkalarının geleceğine pek ihtimal vermiyorum. Borsanın prim yapmaya devam etmesi için ekonominin halihazırda dibe vurmuş olup toparlanma moduna geçmiş olması gerekiyor. Öte yandan ülkedeki artış trendine iyice girmiş olan yüksek enflasyon halihazırda yüksek olan faizlerin indirilmesini engelliyor. Eğer popülist nedenler yüzünden indirilmeye kalkışılırsa hem enflasyon daha da azacak hem de döviz kurları daha da patlayacak. Yönetim sıkışmış durumda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,834
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bank Of America'ya bakalım. TR'deki İşbankasıın eşdeğeridir. 350 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 3 trilyon dolarlık aktiflere sahip BoA defter değerinin 1.32 katından, yıllık net kârının 18 katından, aktiflerinin %12'sinden işlem görüyorken İSCTR defter değerinin 0.32 katından, yıllık net kârının 3 katından, 718 milyar TL olan konsolide aktiflerinin ise sadece %3 ünden işlem görüyor. Aradaki büyük farka bakar mısınız? Neden böyle olduğunu yukarıda 5 ayrı neden vererek açıkladım. Yatırım için 2 yıl vade pek uzun sayılmaz, uzun vade olarak en az 5 yılı dikkate alın. Ben şahsen an itibariyle BİST'in alıma uygun olduğuna inanmıyorum ve alım için acele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii, alım kararı günahı ve sevabıyla getirisi ve götürüsüyle sadece ve sadece size aittir, kararı siz vereceksiniz.
    Mümkün olduğunca farklı vadelerle ve birbirinden farklı yatırım enstrümanlarına yatırım yapıyorum. Vade olarak 2 yıl ve fazlası olarak bist bankacılık endeksi bana cazip görünüyor. Bahsettiğiniz BOA örneği bize uyarlansa ne harika olurdu. sanırım İş Bankası x4 x6 kat fiyata ulaşırdı. Ve diğer bankalarda.. Düşüncesi bile harika

..Ama şu an bunun çok uzağındayız. Temel sıkıntı rasyoların ucuzluğu pahalılığı değil mevcut yönetime olan güvensizlik.. Tek kişinin aldığı/alacağı kararların sorgulanamıyor olması vs vs. Hala eski TCMB başkanının neden görevden alındığı resmi olarak belli değil..TV lerde tartışılamıyor bile.. Faizse sebep yeni gelen neden düşür(E)medi? Elinden tutan mı vardı? -yok ..düşüremezsin diyen de yoktu..Keşke düşürseydi de ne olacaksa görseydik (görselerdi)..

Ancak bu olumsuz koşullar da olmasa İşbankasını, Akbankı, Garanti yi bize bu fiyatlardan alma şansı verirler miydi hiç?

Diğer yandan daha önceden Halkbankasında olduğunuzu ve sonra sattığınızı biliyorum. Kamu bankalarına karşı olumsuz iken neden Halkbankasına ilgi duydunuz ve neden bu ucuz rasyolarla vazgeçtiniz? O günün koşullarında farklı mı düşünüyordunuz?Bir kamu görevlisinin ticari kar elde etme amacımız yoktur şeklindeki beyanı bu bankadan vazgeçmenizde ana etken mi sayılır..

7.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    ............daha önceden Halkbankasında olduğunuzu ve sonra sattığınızı biliyorum. Kamu bankalarına karşı olumsuz iken neden Halkbankasına ilgi duydunuz ve neden bu ucuz rasyolarla vazgeçtiniz? O günün koşullarında farklı mı düşünüyordunuz?Bir kamu görevlisinin ticari kar elde etme amacımız yoktur şeklindeki beyanı bu bankadan vazgeçmenizde ana etken mi sayılır..
    HALKB'de maalesef bir hata yaptım, optimist davranarak işin siyasi boyutunu doğru şekilde hesaplayamadım, yönetimin bu problemi sona erdirmek için atması gereken adımları atmama riskini görmezden geldim, ABD'deki problemlerin makul bir süre içinde makul bir yaptırım ile ve diğer emsallerde olduğu gibi uzlaşmayla sonuçlanacağı gibi gerçeklerden uzak bir umuda kapıldım, sonuçta da etraftaki ağaçlar yüzünden içinde bulunduğum ormanı görememek gibi klasik bir yanlışa imza attım. Sonuç ortada, HALKB'den fena kaybettim. Gerçi bu hissede realize ettiğim zararı diğer hisselerden telafi ettim ama reel bazda getiri oranım darbe yemiş oldu ve son 3 yılda sadece enflasyon ile kafa kafaya bir performans sergiledim. Olay budur.

8. BİST'in en önemli itici gücü olan yabancı yatırımcılar şu anda devre dışıdır. Sadece robotlarıyla derin BİST30 tahtalarında işlem yapan yabancı kurumlar boy gösteriyor. Bunlar da gerilla taktikleriyle günlük al-satlarla uğraşıyorlar. Bu robotların 2 tane büyük avantajı var: 1) Nanosaniyeler içinde işlem yaparlar. 1 nanosaniye 1 saniyenin milyarda biridir unutmayalım. 2) Tahtaya gelen emirleri daha onlar tahtaya ulaşmadan görüp o emrin cinsine ve büyüklüğüne göre kendi işlemlerini kararlaştırıp söz konusu emir tahtaya ulaşmadan kendi işlemlerini yapabiliyorlar. İşte nanosaniye avantajı bu ortamda gerekli oluyor. Derin kağıtların tahtalarında işte bu robotlar her 2 yönde (al-sat, sat-al, açığa satış, açığa alış) gün boyu işlem yaparak para kazanmaya çalışıyorlar. Al-tut türü işlemler yapan yabancı fonlarla yatırımcılar tahtalarda bayrağı işte bunlara devretti ve böylece robotlar tahtalarda hakim oyuncu konumuna geçtiler.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •