Adý geçen KKTC den Halil Falyalý canlý yayýna baðlanýyor birazdan..
Evet haklýsýnýz tok satýcýlar ve emlakçýlar gerçek fiyatý carpitiyorlar dilin kemiði yok 50 yýllýk kira bedeli olan yeri niye alayým 50 yýl daha yaþama þansým yüzde 0.0001 ise , bunlar gerçek satýcýlarýn satmasýný engelliyor bazen kasýtlý yapýlýyor , 2007 de Ýstanbul'da bir arsa satacam ,adamýn biri çýktý hemen alýyorum dedi ,beni oyaladý , sonra almadý bir süre satisimi engelledi çünkü psikolojik olarak bu fiyatý veren var diyorsun , kasten yapýldýðýný düþünüyorum.
Emlak iþleri reel bazda çok kolay maliyet hesaplamasý yapýlabilen iþler aslýnda, inþaat mühendisleri odasýnýn inþaat sýnýfýna göre M2 maliyet fiyatlarý var , þaþmaz ,muteahhitlerinde kat karþýlýðý bedelleri açýk hemen ogreniliebilinir ortaya daire maliyeti hemen çýkar üstü kar ve il ilçe ortalama rayicleri de belli , boþ yapan satýcýlara ifrit oluyorum bende, kardeþim satmayacaksan ne diye ilanda sürekli 3 ,5 yýldýr ve sürekli fiyat artýrýyorsun millete ne diye þekil yapýyorsun.
Alaný ayrý manyak, sataný ayrý manyak. Parayý verecek adam paraya kýyamýyor, malý olan malýna kýyamýyor.
Satýcý sattýðý malýn piyasasý 3 ise 10'a okutunca, alýcý piyasasý 3 olan malý 1'e alýnca doyuma ulaþýyor ancak. Ortasý yok. Bu rakamlar bile az. Alýrken malý bedavaya, satarken ülkeyi üstüne almaya çalýþýyor insanlar![]()
Yer Ýmleri