Ben biraz daha dolarize oldum şu son düşüşte. Ama hala elde TL var bunu da FDow sayımı iyice netleşsin diye bekletiyorum. Sadece 2 alternatif boğa sayımı kaldı. Düşüncem 5.3.3 bitti, 5.3.4 yapıyoruz. 5.3 zirvesine yakın, kalan TL nin yarısını da dolara gömüp, kalanı ile de borsada shortlara ciddi ek yapacağım.
para basmak (dolar da dahil) artık, çok kolay.
herhangi bir banka,
direct,
eft ve swift geçerek..tranfer üzerinden teknolojik olarak para basabilir.
bitcoin bile daha namuslu ..
herkesin malı mülkü emeğe, sömürgeci finansçıların insafına kalmış durumda.
finans kapital siyaset ve yönetimi de sahte para ile satın almış durumda...
great reset şart..
böyle kalpazanlık ve gaksuzlıkla devam edilemez..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konut fiyatlarıyla kiralar arasında uyumsuzluk var demiştim geçenlerde, bakın hikaye neymiş...
Misal, evin kirası 2500 TL fiyatı 850.000, ya da 3500 TL fiyatı 1.250+....hala çözemedim, inşaat maliyetleri de arttı ve yansımadı üstelik...nasıl olacak, nereye varacak...muamma..
İzahı çok basit. Bizim millet aç kalır ama ne yapar eder yine de ev alır, asla kiralık evde yaşamaz.
Evi olmayana kız bile vermeyen bir geleneğimiz var. Kiracı diye bir yeşilçam filmi bile var. Kiracılara acınılası gözüyle bakıyor halkımız. Haliyle batı ülkelerin aksine bizim ülkede kirada yaşayanlar gerçekten istisnalar olsa da çok fakir insanlar.
Ev sahipleri de bu kadar fakir insanlardan bırak kira artışını düzgün ödesin yeter derdinde. Durum böyle olunca da kiralar sürekli enflasyondan daha az artmaya devam edecek.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Gelenekler/eğilimler bakış açılı bir yaklaşım, saygı duyarım. Her ne kadar oturmak için ev alımını izah ederken, kiraya vermek için ev almayı açıklamayı pas geçseniz de...
Benim bakış açısı farklı, bence bu bir uyumsuzluk, gösterge yani, farklı bir şeyler olacak. Zaten ilk emareleri geliyor. Sektör patlayabilir, sonra da sıçrayabilir, her yere...şeklinde..
Kiraya vermek için ev alanları pas geçmiyorum Diyorum ki bu yatırımcı kitlesinin karşısındaki hedef kitle çok fakir ve alım gücü çok düşük kitlelerden oluştuğu için Kiraya vermek için ev alanlar "Aman ödesin de nasıl öderse ödesin durumuna düşüyor" Bu ülkede kira geliri için gayrimenkul alanlarda gerçekten büyük cesaret var. Tanıdığım kim varsa kiracısından kirasını alamamaktan şikayetçi.
Sektör konusuna gelirsem içinizi ferah tutun muhalifinden yandaşına bu ülkede en büyük lobi emlak lobisidir. Her şey yıkılır gayrimenkul sektörü yıkılmaz. Dedim ya bizim insanımız aç kalır betonsuz kalmaz
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Kiraya vermek için ev alan bir insanın açıklaması/hesabı nedir, neden kiraya vermek için ev alır madem kiracılar böyle...genel vaziyet böyle..
Bunu sordum...
Ki yanlış hesap işte diyelim geçelim.
Gayrimenkul sektörü, bankacılığı yıkar gerekirse, yine de yıkılmaz diyorsunuz yani...
Yer İmleri