Tüm hisse.net okurlarýnýn Kurban bayramýný tebrik ediyorum.
Tüm hisse.net okurlarýnýn Kurban bayramýný tebrik ediyorum.
Benim tereddütüm yok.Ama ben de cevap vermeyeceðim.gerek yok.
https://www.karar.com/yazarlar/ibrah...dirmak-1589751
Osmangazi köprüsünün ihalesini alan konsorsiyum köprüyü yapacak mühendislik teknolojisýne sahip olmadýðý için taþeron olarak köprüyü japonlara 1.2 milyar dolar bedelle yaptýrdý.Konsorsiyuma devlet tarafýndan garanti edilen gelir tutarý ise 13 milyar dolar.Üstelik bu rakama her yýl ABD dolar enflasyonu kadar da ilave ödeme yapýlacak.
Buyrun, para tutarlarý arasýndaki devasa farký izah edin.Kamu yararýný bize anlatýn.
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Devletten kuruþ para çýkmýyormuþ, gel de anlat dangalaða...
61 yolcu gelen havaalanýnda ZAFER müteahhitin oldu
YÝD modeli ile yapýlan Zafer Havalimaný kara delik oldu 2021 yýlý için 1 milyon 317 bin kiþilik yolcu garantisi verilen havalimanýna mayýs ayýna kadar sadece 61 yolcu geldi
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...-oldu-6433469/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bu gibi yatýrýmlarýn "iyi niyetle" ve kamu yararýna yapýldýðýný düþünsek bile burada büyük bir planlama eksikliði söz konusu... Öyle ya siz bir ihtiyaca istinaden böyle bir havaalaný yapýyorsanýz daha inþasý bitmeden oraya entegre uçuþlarý da havayolu þirketleriyle görüþüp organize etmeniz gerekir, ki verilen garantinin en az %50-60'ý da bu þekilde karþýlanabilsin. Balýkesir havaalaný vs. bunun bir çok baþka örneði de maalesef mevcut güzel ülkemizde...
Geliþmiþ bir demokraside iktidar için önemli yaptýrýmlarla sonuçlanabilecek bu gibi yanlýþ yatýrýmlar bizde (1) siyasi malzeme olarak, yani seçimlerde bakýn þehrinize havaalaný yaptýk diyebilmek için ve (2) yandaþ müteahhitlere para kazandýrmak için (ki bu sýralama da deðiþebilir) yapýldýðýndan herhangi bir planlama ihtiyacý dahi hissedilmeden yapýlýyor ve bu durumda olan da biz halka ve geleceðimize oluyor maalesef.
Biliyorsanýz ben oralýyým Kütahya, Afyon ve Uþaðýn eti ne budu ne iyi bilirim, sitseler býrakýn 1.3 milyon yolcuyu 50 bin yolcu bile çýkmaz.
Bana daha da yakýn ama Kütahya Bizans arasý 328 km. siz olsanýz Allahýn belasý yerlerdeki keza her ikisi de öyle, havaalanlarýna mý gidersiniz yoksa arabanýza biner gazlarmýsýnýz?
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer Ýmleri