asgari ücretlinin ve memur maaþlarýnýn prompterdan zar zor okunan bir ülkeden
ne bekliyordunuz. ??
asgari ücretlinin ve memur maaþlarýnýn prompterdan zar zor okunan bir ülkeden
ne bekliyordunuz. ??
bu cevheri güven var youtube da.
fetöcümü bilmiyorum neden ülke dýþýna çýkmýþ izledim kendi videosunda var
nokta dergisinin genel müdürüymüþ ( kapsamlý araþtýrmadým )
pekeri çok iyi deþifre ediyor sadece.
ülkeye neden dolar lazým her türlü yol deneniyor diyor.
hemde hertürlü.
Çocuklarý okutmak yerine eðer kafasý almýyorsa bir lokantanýn getir götürüne bakmasý yeterli .
Günlük 250-300 TL yevmiye artý bahþiþler .
Yada berber olabilir bir kafa kesme 120 -150 TL ortalama süresi 30 dakika .
Lüks kuaför ise 250-300 TL .
Bir maðazanýn ayak iþlerini yapmak bile haftalýk 1000 TL den kapý açýlýyor .
Mühendis hemde yazýlým hiçbir þey bilmiyorum desen bile 2 bin dolardan minimum iþe girerdi herkes eskiden iyi bir mühendis 10-15 bin dolar alýrdý ortalama 5 bin dolardý .
Þimdi 1000 dolarýn altý vay be nereden nereye .
Ondan sonra vasýflý eleman niye gidiyor gider tabi bu fiyatlarla sürüneceðime giderim diyorlar
bir arkadaþým var saat 17:00 den iþe gidip 19:00 de çýkýyor asgari ücretin 1.5 katýný alýyor bütün gün kendime kalýyor niye kasayýmki diyor
Katýlýyorum, çok iyi bir üniversite ya da kötü/orta bir üniversitede iyi bir bölüm okunmayacaksa üniversite okumanýn kültür/arkadaþ çevresi kazandýrmaktan baþka hiçbir avantajý kalmadý.
Üniversitenin kiþiye iþ bulmak gibi bir iþlevinin zaten olmamasý lazým normalde ama belli baþlý iþleri sadece belli bölümleri bitirince aldýðýnýz lisans diplomasý ile yapabiliyorsunuz.
Bir yakýným 10 yýldýr özel bir üniversitede mühendislik okuyor. 1 ev parasý rahat harcadýlar buna. Çocuk belli ki okumaktan keyif almýyor. Bitirmeye de niyeti yok ama hala peþinden koþuyorlar belki bitirir bu sene diye.
Eðitime harcayacaklarý para ile altýna bir ev alýp lise mezununun yapabileceði bir iþe yönlendirselerdi hem paradan olmazlardý, hem zamandan.
Aileler bazen çocuklarýnýn potansiyelini tam göremiyorlar. Belki yapar, belki sonradan düzelir diyorlar ama 90% sonuç deðiþmiyor. Öbür türlüsünü yapsalar bu sefer de ailesi yeterince arka çýkmadý çocuða derler.
Özel üniversitelerin rekor öðrenci bulmasý ve lise üniversite arasý eðitim kurumlarýna dönüþmeleri hep bu yüzden. Veli çocuðun akademiye uygun olmadýðýný kabul etmek istemiyor. Diretiyor, bu sefer paradan da oluyor, çocuktan da.
Yer Ýmleri