Bana baba demen lazým
Biliyon de mi![]()
15 aðustos 2018 dolar kuru: 6,31
Þuan dolar kuru: 8.49
O günden bu güne TÜÝK'in açýkladýðý enflasyon rakamý bile %45 civarýnda artmýþ
Dolar ise bu tarihten itibaren %35 artmýþ yani Tüik'in açýkladýðý enflasyon oranýndan bile daha az artmýþ. Hissedilen enflasyonu söylemiyorum bile...
Bu ülkede ucuz kalan tek þeyin dolar olduðunun göstergesidir.
Özellikle adil olmasý için 3 yýl öncesinin ay ortasýný aldým yoksa dolar 2018'in Aðustosunda 7,22 leri de gördü oralarý saymýyorum. Zaten 2018 yýlýnda dolar alan çoðu kiþinin maliyeti de ortalama bu civarlardaydý.
Hal böyleyken bir portföy yöneticisin CEO 'su yatýrým þirketine nakit giriþi olsun diye dolar pahalý tl ucuz, hisse ucuz algýsý yapýyor twitterda
--------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Bu seviyelerde ev ve araba fiyatlarý ise 2018 e göre neredeyse 2-3 kat oranýnda arttý. Misal ben dolar 4,70 seviyesindeyken bile Y.dýþýna çýkacaðým için arabamý satýp dönüþte alýrým ama deðerini yitirmesin nasýl olsa döviz ile ayný oranda artýyor diye sattýðým paranýn hepsini dolara çevirip bankaya attým Þu anda o dolardaki parayla ayný arabanýn yarýsýný bile alamýyorum. Yani sattýðým arabanýn aynýsý dolar bazlý bile 2 kat pahalandý. Bu aslýnda dolarýn nasýl suni þekilde baskýlandýðýnýn ve ederinin çok altýnda kaldýðýnýn en büyük delilidir.
Bu rizeli portföy yönetim þirketinin sahibine þöyle desem "3 yýl önce senin araban x dolar ediyordu, ama þu an 2x dolar ediyor adil deðerinde arabaný bana sat desem ne der acaba?" Ya da ayný þekilde evini...
Ýþleri güçleri TL ucuz algýsý yapmak...
--------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Ya ne kadar primitif düþünce alemindesin
Silivri tarafý fabrika binalarý yapýldý onlarca yüzlerce her yer doldu son 2 senede
Hepsi yabancý
Sebep ucuz iþçilik gücü
Dolar Yüksek = iþçilik bedavadan az daha pahalý
Kim takar daire fiyatýný? Onu artýran araplar
15 Aðustos 2018'den bugüne ne kadar yeni dolar basýlýp, piyasaya sürülmüþ?
Ayný sürede ne kadar yeni TL basýlýp, piyasaya sürülmüþ?
Bence dolar 6 TL olmalý.
Adam sömürerek zenginlemeye geliyo
Yer Ýmleri