Ýlinti kurduðunuz Suudilerin olayýyla Kudüs olayý birbirinden çok farklý, bu fark da tarihten geliyor. Standartý bahsedilen iki þeyin birbiriyle benzer, ilintili olmasý lazým. Ülkemizdeki farklý standartlar için bir sürü örnek var, her gelen meseleyi alýp bahane olarak kullanmak alýþkanlýk olmuþ. Böyle yapýlýnca asýl meselenin üstü örtülmüþ oluyor. Konu; Ýsrail'in Kudüs'teki saldýrýsý, yorum; Türkiye'de hayvanlara eziyet edenler var ama gidip Ýsrail'in yaptýðý eziyeti protesto ediyorlar. Böyle konuya, böyle yorum olur mu mesela?
Asýl ikiyüzlülük;
"Bizdeki bir kýsým dinciler Suudilerin yaptýklarýný kýnamamýþlar gidip Ýsrail'in yaptýklarýný kýnamýþlar"
"Ben de dincilere muhalifim o yüzden gidip dincileri kýnayayým, Ýsrail'in yaptýðýndan bana ne" ,demektir ki bunu diyenleri kýnadým.
Uzatma huyum var malesef, kiþisel almayýn, muhalefet etmek için bazý deðerlerin üstüne basýlmasý, önemsizleþtirilmesi, kullanýlmasý, çarptýrýlmasý iþ deðil. Adab-ý muaþeret olmadan uzlaþma olmaz.




Yer Ýmleri