Her bir þeyde artýþ kaçýnýlmaz. 2016 sonlarý gibi bize bir þeyin yaklaþmakla olduðunu ufaktan sezdiðimde ne olur ne olmaz diye oyuncaktan kýyafete, ayakkabýdan temizlik ürününe bir þeyler alýp ufak ufak atmýþtým kenara. Þimdi görüyorum ki bok bile alýp atsam köþeye deðeri artacakmýþ. Bundan sonrada artacak. Dolar þu olur altýn bu olur bence manasýz 250.000 EURO’luk serveti olan gitmeye baksýn daha düþük parasý olanda ne alýrsa alsýn o þeyin fiyatý artar ama biz fakirliktikten kaçamayýz.
Piyasa, halk ve esnaf aðlarken tasarruf etmeden yaz geldi nasýlsa millet gezecek o zaman bizde payýmýzý alalým mantýðýyla yapýlan bir zam daha hayýrlý olsun. Ülke beni her gün þaþýrtýyor benzin 5 TL olsun bakalým millet ne yapacak derken 10 TL’ye gidiyoruz sessizce.
Turizm geliri, kaplý olan ve satýþý düþen esnaftan, toplanamayan kdv ler , kapalý sektörler vs derken bu zammýn hiçbirþey olmadýðýný düþünüyorum. Dua edelim bankada ki mudilerin 200 milyar dolarý idare etsin þu dönemde. Yoksa sikinti büyük.
Hazine bir yýl vadeli 10.814 kilogram altýn karþýlýðý altýn tahvili ve 4.485kilogram altýn karþýlýðý altýna dayalý kira sertifikasý ihracýný (yaklaþýktoplam0,9milyar$) gerçekleþtirdi.
Hazine altýnda düþüþ bekliyor galiba, altýn ve dolar artarsa çok zarar yazacak, ama ne de olsa ceplerinden ödemiyorlar, millet öder...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Cýmbýzlý Þiir
Ne atom bombasý
Ne Londra Konferansý
Bir elinde cýmbýz,
Bir elinde ayna;
Umurunda mý dünya
Orhan Veli KANIK
Sadece sesli düþünüyorum ! Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir !
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE !!!
Sistem emme basma tulumba prensibiyle.!!
Kasayý Sögüþlemek üzere dizayn edilmiþ !!
Kayýþ topmuþ.!!!
Kasnak boþa dönüyor.!!
Þanzýman dagýlmiþ.!!
vitese geçmiyor.!!
Contayýda yaktýlar.!!
Motor su kaynatýyor.!!
Arabanýn fren balatasýda bitmiþ.!!
Kimin eli kimin cebinde belli deðil.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri