82 km sabit hýz radarlarýnda 2-3 sene önce galiba yürütmeyi durdurdular iptal edildiler, sonra gerçi tekrar baþlayacak dendi geçen sene baþlamadý, ama bu þehir þehir farklýlýk gösteriyor. Kýsaca 82 km yazýsý kýrmýzý ýþýklý þekilde parlamýyorsa çalýþmýyordur. (Büyük ihtimalle, istisnasý olbilir.) Google'dan teferruatýna ulaþýlabilinir.
Ben niye yavaþ yavaþ gidiyorken, saðýmdan solumdan son sürat geçiyorlar ve ceza yemiyorlara gelince, siz transit oradan geçiyorsunuz, onlarsa yerel, hangi gün hangi saatte, nerede radar olur ezberlenmiþler artýk, sadece oralarda yavaþlýyorlar. Plakalara bakýn, oralýlar, o þehirde, bir yerlere gelince yavaþlýyorlarsa, demek ki bir þey vardýr, tabi büyükþehirlerde bu plaka mevzusu çalýþmaz.
Eskiþehir meselesine gelince, radar fantazisi var o þehirde, bir bayram öncesi sonrasý, 7 tane radar ekip 3-5 km. aralýklarla saydýðýmý bilirim. Arkadaþ bu kadar büyük sorunsa bu, yapsýnlar bi çevre yolu, girmeyelim içine hiç.
Ha meselenin farklý yönlerine gelirsek, isterlerse her geçene cezayý yapýþtýrýrlar. Ana yolda hýz limiti 110 km, %10 da hadi marjý var, kaptýrmýþ gidiyorsunuz. Köy yollarýnýn ana yola baðlandýðý kavþaklarda hýz limiti 90 a düþer, ve kavþak uzaktan hiç belli belirsizdir, uyduruktan bir baðlantý. Jandarma tam o kavþaða yatarsa, 110 la gelen herkese yapýþtýrýr cezayý. Nadiren tecrübe ettim, yapmýyorlar.
Yine ana yol, tam köyü ikiye bölmüþ ortadan, hýz limiti 60-70 filan olur, kimse o kadar yavaþlamaz en fazla 90 a düþer, ama polis jandarma yatarsa oraya, geçmiþ olsun.
Sizlere istatistiki bilgi paylaþayým
Son 10 yýldýr 1 kez ceza yedim, eve geldi o da, köy yolundan 69 la geçmekten...
Son 10 yýldýr hiç lastiðim patlamadý. (O halde 10 yýl boyunca o stepneyi niye taþýdýk?)
Son 10 yýldýr diyeceðim ama muhtemelen daha da uzundur, hiç bana ehliyet sorulmadý, hiç ehliyet göstermem icap etmedi. (Yaw ayný benim gibi 10 yýllardýr ehliyetsiz gezen yaþayan var mýdýr acep?)
Sorular;
82 km sabit hýz radarý olan yerlerde, niye insanlar tam radara yaklaþýrken 70 e kadar yavaþlar?
Ankara'ya Eskiþehir'den gelirken, son 20-30 km kala, neden en sol þeritten 120 km ile giden arabalar, selektör yaptýðýn halde yol vermezler?
![]()

Yer Ýmleri