Ýnsan gençken bu tarz konulara yeterince kafa yoramayabilir. Kan kaynýyor, hayatýn bir takým güzelliklerine 20'li yaþlardayken sahip olmak istiyor. 30'dan sonra gelecek zenginlik gelmesin daha iyi þeklinde düþünüyorlar. 30'lardayken de hedef 50'lu oluyor

50'ye gelince hedef neresi oluyor bilmiyorum gelince söylerim.
Burada yazanlarýn çoðu 30 üzeri, hatta 50 yaþ üzeri insanlar.
Adam kendi memleketine sahip çýkamýyor. Ýstese de çýkamýyor. Girdiði iþten aldýðý para ev almasýna yetmiyor bu adam nasýl memleket sevdalýsý olsun?
Evin, araban, arsan, çiftliðin, yazlýðýn bilmemneyin olacak ki onlara korumak için bir içgücü geliþtiresin. Olmasýna da gerek yok, bunlarý kazanabileceðine dair umudu yok insanlarýn. Terk etmelerinin sebebi bu.
Avrupa standardlarýnda veya biraz altýnda olsa ortalama gelirimiz kim niye terk etsin mis gibi memleketi? Her türlü doðal güzellik var.
Parasý olana þahane mis gibi memleket.
Yer Ýmleri