Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:

MARDİN ili KIZILTEPE, ilçesi Yukarıazıklı Mah., Organize Sanayi Bölgesi, 134 ada, 1 nolu parsel (OSB 1. Bulvar, 17. Cadde No:8) mevkiindeki Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Yapı Kimyasalları Üretimine İlave Kırma Eleme Ve Kurutma Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Yapı Kimyasalları Üretimine İlave Kırma Eleme Ve Kurutma Tesisi Projesi'ne Valiliğimizce 'ÇED Olumlu' kararı verilmiştir.

Operasyonel Etki ve Stratejik Önem:

* Dikey Entegrasyon: Yeni tesis; hammadde (kum, agrega vb.) hazırlama süreçlerini (kırma, eleme, kurutma) doğrudan üretim sahasına entegre edecektir.

* Maliyet Avantajı: Hammaddenin yerinde işlenmesi, dış kaynaklı tedarik maliyetlerini ve lojistik giderlerini düşürerek operasyonel marjlar üzerinde olumlu etki yaratacaktır.

İhracat Odağı: Mardin lokasyonu, şirketin 2026 yılı büyüme hedefleri arasında yer alan Irak pazarına yönelik ihracat stratejisinin ana merkezlerinden biridir. Bu yatırım, bölgedeki üretim kapasitesini ve rekabet gücünü pekiştirmektedir.

Bu genel bir analiz olup yatırım tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doğrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalısın.