Aynen oyle...yakin zamanda cok iyi yerlere gelecegine inaniyorum...hala firsat buldukca ekliyorum...
Aynen oyle...yakin zamanda cok iyi yerlere gelecegine inaniyorum...hala firsat buldukca ekliyorum...
Rica etsem
Son Gelir Tablosundaki net Kambiyo karýnýn (kambiyo geliri-gideri) ne kadar olduðunu yazabilirmisiniz
O doðrultu da 2022/01 çeyrek kar tahminim olacak
Saygýlar
Ortak 3 ve 4Ç tablolarýný detaylý koymak lazým, uzun iþ. Esas Faaliyetlerden Diðer Gelirler, Giderler, Yatýrým Faal. Gelirler Giderler, Finansal Gelir/Giderler totalde bunlarýn etkisini kaba taslak +10 milyon civarý hesapladým ben. Burda önemli olan ciro ve brüt kar marjý (satýþlarýn maliyeti). Faaliyet Giderleri 19 milyon aldým ben, yakýþýklý çýktý sonuç.
Ýnþallah yanýltmaz. Þu temettü politikasýyla ilgili politikasýný bilançonun arkasýna baðlarsa iyi olur da korkum unutulur gider. rüþtünü ispat için bazý þeyler þart, tek bilanço ile yüksek ilgi kolay deðil. Yatýrým yaptýk bekliyoruz ilk çeyrek bilançosu kara kedi ak kedi ortaya çýkaracak. Olumlu olursa dýþ piyasalarda yeni pazar bulma faaliyetlerini 2Çte ölçmek için bekleriz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, amatör hesaplarým hatalar içerebilir.
MERCN hisseyi sürekli topluyorlar.
Ama burada da kademeler çok dolu deðil.
Satýcýlar gönülsüz. Daha önce yazdýðým gibi
ilk çeyrek bilanço kokusunu birileri aldý ama
yeterince hisse alamýyor.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Tamam ben buldum
Yaklaþýk 46 milyon...
Sanýrým kasada 10 milyona yakýn bir dolar olsa gerek
Ýhracatýn toplam satýmlardaki payýnýn yüzde 30 olduðu gibi bir açýklama yapýlmýþtý sanýrým
Sektörün Ýhracatta ki 3 aylýk artýþ oraný
Enflasyon oranýný da dikkate alýrsak benim yaptýðým kabataslak bir ilk çeyrek kar rakamý oluþtu bu tahmini mi önümüzde ki zaman zarfýnda isteyen olursa yaxabilirim
Aman arkadaþlar týp diyoruz ve maþallah diyerek yola devam. Sessizlik iyidir. Zaten hepimiz biliyoruz güzel bilanço gelecek inþallah. Kesinlikle ytd.
Tüm seneyi baz alýrsak %36,32 ihracat oraný, son çeyrekte ise satýþlarýn %43,64ü ihracat olmuþ.
Az miktarda döviz borcu da olduðundan kasadaki net döviz pozisyonu 117 milyon TLye karþýlýk geliyor 31 Aralýk itibariyle.
Sektör ihracat oranlarýna bakarken þehir bazlý (Denizli) bakmak en doðrusu.
Yine en son bilanço yollayan þirket olmaz umarým.
Yer Ýmleri