O okuduðun yerden bunu mu çýkardýn üstadým. Yoksa maytap mý geçiyon benlen.
O yazýda Poliport ile ilgili ayný günlerde masa üzerinde var olan 2 ayrý deðerleme raporundan söz edilmekte. Bunlardan birisi 1.2 milyar TL, diðeri ise 418 milyon TL. Bak tekrar ediyorum yer ayný yer.
Son açýklanan faaliyet raporunda ise bu yerin deðeri 588 milyon TL.
Þimdi...Bütün bunlar sana ne söylüyor mesela. Bana kýsa bir özet geçsen diyorum.![]()
Bizdekileri almadan gitmeyecekler sanki. Ama bilmiyorki mallarý kasaya koyduk ve þifresini unuttuk. Ne zamanki kasayý kýrmaya deðer bir fiyata gelir, o zaman duruma bakarýz. Anýl da satmamýþ gördüðüm kadarýyla. Ellerinde (net olmasa da) 40-45 milyon lot mal var bu çocuklarýn. Hepsi bu kadar.
Goodyear zamanýnda çok takip ettim, patronlarý alavere dalavere iþinde ustalarsý. Bilançoyu kýrpa kýrpa düþük gösteriyorlardý, hatta bi ara spk ceza þirkete, sonra cezayý çok düþürdü komik rakamlara. Ödeyip çýktýlar iþin içinden. Bizim borsada yok yok. Olmaz böyle þey diyebileceðin hiçbirþey yok
Dýþarýya yaptýrýlan rapordaki deðer 1.2 milyar deðil 2.2 milyar (400 milyon dolar). Finansal rapordaki deðerleme ise hangi yöntemle nasýl kime yaptýrýlýyor bakmak lazým. Ama göz göre göre bu denli bir tezatlýða mahal verileceðini düþünmüyorum. Vardýr bir mantýðý.
Ben 40 milyon lotun 80 miltona satýn alýnmasýndaki fahiþliði anlamamýþtým, onu sormuþtum.
40 milyon lot ne, Poliport'un sermayesi 5.6 milyon TL zaten. Hey Allahým yaw, ben nerelere düþtüm kurban olayým çýkar beni buradan.
Yer Ýmleri