Originally Posted by
sokullu
Polho hissesinin ne zaman halka arz edildiðini hatýrlamýyorum. Ancak ekranýmdaki grafikte baktýðýmda bende en son 8 Haziran 2012 görünüyor. O tarihteki dolar bazlý grafikte 0.53 sent (dolar) görünüyor. Bugün ise kapanýþ 0,36 dolar. Geçenlerde yazan arkadaþlardan biri polhonun halka arz edildiðinde 758 milyon dolar ile halka arz edildiðini yazmýþtý. Eðer bu doðru ise o günden bugüne yapýlan yatýrýmlar, kapasite artýrýmlarý ve en son geçen imar durumu ile Pendik arazisi ile oluþan deðerlemeler hariç þuan da yaklaþýk halka arz deðerinin üçte birinde iþlem görüyor demektir. Yaklaþýk 2 yýldýr bu sayfayý izliyorum. Yazmayý sevmem ancak çok deðerli bilgiler veren arkadaþlar da var ancak bazen ketum davranýyorlar gibime geliyor.. Bu da benim gibi belki de ihtiyatlý olmalarýndan kaynaklanýyor olabilir. Yalnýz ben þunu da söyleyeyim. Bizim ispahi denen bir yer var Tarihi Ulu caminin yanýnda . Bunu bilen bilir nereyi kastediyorum. Burasý çarþý olmakla birlikte burada ikinci el eskiler de satýlýr. Bu kaðýdý yatýrýmlarýndan ve iþtiraklerinden hareketle bu ispahide gerçek deðerinde satsan zannederim kaðýdýn deðeri þu anki fiyatýn en az iki katýndan daha fazla üzerinde olur. Ancak gel gör ki burasý borsa çok farklý oyunlar oynanýyor. Malesef ülkemin yatýrým yeri olmasý gereken yer spekülasyon ve manipülasyonlarýn yeri diye borsadan bahsedince herkes bunu bir oyun olarak görüyor. Ne diyelim kaðýdý bu hale getirenlerin üzerinde bu eðer spek veya tahtacý veya patron her ne derseniz deyin çok insanýn ahý vardýr. Aslýnda spekülasyon bir öngörüdür ve ederinin altýnda veya dðer kazanýlacaðýna inanýlan bir hisse veya emtiayý veya malý almaktýr. Ancak gördüðüm kadarýyla bu böyle olmuyor. Kaðýdý veya hisseyi milletin elinden almak için her türlü oyun mubah sayýlýyor. Ýþte bu nedenledir ki küçük yatýrýmcý varlýðýný korumak için altýn veya dövize yöneliyor. Oysa bir büfeye bile kolay kolay ortak olamazken devasa iþtirakleri olan bir holdinge cüzi miktarlarda bile olsa yatýrým yapýlabiliyor. Örneðin bir lot hisse alarak da ortak olunabiliyor. Ben faize girmeyeyim diye 1994 yýlýnda borsa düzeniyle tanýþtým. Uzun vade saðlam denilebilecek hisselerde duramadým. O günün bilgisiyle antin kuntin hisselerde iþlem yaptým. Ancak geldiðim noktada saðlam diye aldýðým kaðýtlarda da maalesef ayný baský ve madrabazlýklarla karþýlaþtým. Hele yazýlým denen bu robotlar çýktýktan sonra özellikle bu gibi kaðýtlarda iþ tamamen zývanadan çýktý. Bize de nasip buymuþ der geçeriz. Saðlam diye aldýðým 2 kaðýt ki ikisine de inanýyorum. Bunlardan biri polho diðeri vestel gel gör ki al birini vur ötekine. Olsun biz de yatýrdýk topraða bakalým ne zaman yeþerecek. Adý yatýrým ya haydi hayýrlýsý diyelim Mevla bakalým neyler neylerse güzel eyler. Bu arada bilgiyi paylaþan arkadaþlara teþekkürü bir borç bilirim. Tanýmasam da. Yazdýklarým asla Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Iyi olacak inþallah. Pendikte polhonun arsasi 165 dönüm civari. Geçenlerde satis müdürü 2000 konut 200 dönüm gibi bi açýklama yaptý. Yakýnda proje açýklansýn gelecek paranýn hesabý yapýlsýn yazýlýmýn yeni sürümüne ihtiyacý olabilir tahtadakilerin. Hayirli bol kazanclar
Vakitsiz öten horozun baþýný keserler...
Yer Ýmleri