-Teknik mi, temel mi?
-Teknik işe yarar mı?
vb. sorulardan sonra, BIST'de büyük şirket tahtalarının tamamen sahipli hale gelmesi,
yan tahtaların spek insafına bırakılması, çöp şirketlerin halka arzı ile teknik analiz gözden düşmüş görünüyor bizim piyasalar için.
Yine de genel geçer bilgi ve diğer piyasalarda kullanılmak üzere, teknik analiz ile ilgili dünyanın en çok kullanılan veri analizi platformu Tradingview'de işe yarar gösterge ve strateji üretebilmek için yapay zekanın kullanımına dair Türkçe içerik maalesef "yok" denecek seviyede.
Bu konuda bilgi paylaşabilecek arkadaşlar varsa, katkıları ile bu konuyu biraz canlandırabiliriz diye düşünüyorum.
Zaman bulabilirsem, OpenAI ile gösterge, strateji vb. konularına değinelim istiyorum. Elbette bunlara bağlı olarak backtest vb. konulara da.
Bu minvalde biraz OpenAI kullanımı, biraz Python ve buna bağlı olarak da Pandas, Numpy, Matplotlib kütüphanelerini kurcalayalım istiyorum.
Katkı verebilecek olan varsa yazarsa sevinirim. Çünkü bu konunun da sahibi olduğum gibi, geçmişte çok sayıda topik başlatıp sonlandıramadığım oldu. Gerek zamansızlık, gerek bilgi paylaşmanın getirisinin olmaması, motivasyon kırıcı güruh vb. nedenlerle...
Özetle hepimiz için yeni ve meşakkatli bir konu. Bir yerlerden başlamanın yanında kollektif zekanın yararı olur diye umuyorum.
Hatta başlığı değiştirebilir veya yeni bir başlık açabiliriz diye düşünüyorum.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri