Ahlatçı yatırım on sekiz mly.lot vermek istese verirdi,kağıt tavan niçin vermiyor bir düşünmek lazım,çünkü adamlar iskontolu fiyattan aldı belli bir hedef var kafalarında oradan verecekler.önemli olan bizim gibi yatırımcılar satıcağı noktayı iyi belirlemek lazım.al sat tut tavsiye içermez
ya çok merak ediyorum böyle bir halka arzın örneği var mı? Hala şöyle iyi böyle iyi diyorsunuz. Halka arza kimse katılmamış, Takasdaki hissenin %99 u 3 aracı kurumun elinde (DİĞERLERİ KISMINDA SADECE 190 BİN LOT VAR!!!)hatta küçük yatırımcı bile katılmamış siz diyorsunuz ki şöyle iyi olur böyle iyi olur.... Şuan ki takasa baktığımda Hissenin %99 u kendilerinde zaten. İsteseler seri tavanlarla 100 tl bile yaparlar. Bu halka arz başarısızdır, bunlar dolandırıcıdır, yeşil sermayeye yatırımcı olunmaz. Aldığınız 3-5 bin lot ile kalkıp da burada şöyle kazandım böyle kazandım diye caka satmayın. Bu arada 97 den buyana bifiil borsadayım, iyi bir yatırımcı profilim de olduğunu söyleyebilirim. EN BERBAT BİR HALKA ARZ OLMUŞTUR, küçük yatırımcıların dikkatine
Şimdi ellerindeki malı nasıl çıkacaklar onu da yazıp bu meseleyi bitireyim: Muhtemelen hisseyi zaman içinde en az 10 katı kadar fiyata çekeceklerdir. Sonra da zig zag hareketlerle ve bir kaç taban hareketiyle çok düşmüş algısı oluşturup malı dağıtmaya çabalayacaklardır. Atıyorum hisse fiyatı 30 tl olsa tahtacının maliyeti 1 tl nin altına düşecektir. Bunun bir çok örneği var. Vakfn, Bera son zamanlardaki örnekleridir.
o anlata anlata bitiremediğin tecrübene binaen sormak isterim : madem en az 1o katı kadar fiyata çekeceklerini düşünüyorsun, neden hissenin halka arzına katılmayı önermiyorsun? senin derdin PARA değil sanırım, KAZANMAK la da işin olmadığı belli. selvanın dahil olduğu grupla ilgili takıntıların mı sana bu çelişkili yorumları yazdırıyor? hisse dediğin gibi en az 10 katı gidecekse gerçekten bu hisseden 100 bin liraya kadar talep edenler mal aldılar, adam 100 bin lirasını 1 milyon yapacak..hadi 10 kat beklemedi sabırsız bir yatırımcı 5 katında çıksa 400 bin kar yazacak. hadi diyelim ittifak grubu riskli falan dedi 4. tavanda çıktı 4 günde %50 kzanacak.e madem durum buysa sen de böyle olacağını düşünüyosan, bizler de borsada para kazanmanın peşindeysek senin derdin ne kardeş?
herkes gibi ben de kazanmayı isterim ama sizin hala algılayamadığınız nokta hissenin halka arzının takaslardan da görüldüğü üzere berbat olduğunu altını çizerek yazıyorum. Hissenin takası %99 u tek kişinin elinde ve muhtemelen bir noktaya kadar kimseye alım fırsatı vermeden fiyatı yukarı çekecekler. Daha sonrada o halka arzdan çok ama çok iskontolu satamadıklarını tahtadan halka IRZ edecekler diyorum. Mevzu budur, kimseye alım fırsatı vermeden yükselen tahtaya daha sonra bilinçsizce küçük yatırımcıların dalıp mağdur olmamasını istiyorum, benim meselem budur. Bu gurup sahtekarın önde gidenidir ve hem adese de hem de ittifak da yığınla mağdur vardır ben bunu demek istiyorum.
Yer İmleri