Originally Posted by
yarasa
Sadece Vbtyz deðil, Vbtyz gibi geleceði olan bir çok hissede ayný durumda.Büyük firmalar bu tip hisselerde yerlerini almýþtýr ve almayada devam ederler.Hem tahtaya hakim olmak ve hemde geleceðe yatýrým için.Tahtaya giren bankof veya onun gibi firmalar günlük girip çýkarlar ,isteselerde fazla ileri gidemezler.
Bir kýsým geleceði olan hisselerin, deðerinin altýnda ve yatay gitmeleri bana göre ülkedeki piyasalarda yaþanan ekonomik kaostan kaynaklanýyor ya da bu kaos , buna yardýmcý oluyor.
Þu anda borsaya taze para girdiðini sanmýyorum.Üstelik dolar bazýnda o kadar ucuzlamasýna raðmen.Bunun da sebebi kripto piyasasý ve þimdi de dolar ve altýn gibi alternatif seçeneklerdir.Kripto zaten borsaya gelecek paranýn 2-3 katýný çekmiþ durumda. Birde üstüne dolar ve ona baðlý olan altýn yatýrýmýnýn revaçta olmasý zaten riskli görülen borsaya giriþi önlemiþtir.
Herþeye raðmen borsada artýk fiyatlamalar 2022 yýl sonu fk larýna göre þekillenecektir.Gelecek bilançolara ve 2022 yýl sonu kar tahminlerine baðlý olarak, bir çok hisse nin fk larý çok düþük kalacaktýr.O yüzden borsa yatýrýmý için , borcu olmayan,iþ alma kabiliyeti yüksek ,risksiz ve beklentisi olan, büyümeye devam eden hisselerin tercih edilmesi bana göre iyi olacaktýr düþüncesindeyim.
Yer Ýmleri