Yurt içi yerleþiklerin döviz mevduatý 4 milyar artmýþ.
TL deðer kazandýkça (muhtemelen kamu bankalarýna yatýrarak) Dolara geçiyorlar...
Bankalarýn dolarýn oynaklýðýna müdahale edecek rezervi artýyor.
Aman çýrpýndýkça aþaðý çektiren bataklýklar gibi olmasýn...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Doksan top mop yok hocam ortada aslýnda. Amacým inanýn bu deðil. Hepimiz ayný çalkantýlý gemide fýrtýnalý denizde bir yerlere tutunmaya çalýþýp gidiyoruz. Sonra da denize düþen birini görüp 10 dakika sonra biz de düþeceðimizi bile bile aa denize düþtü diye seviniyoruz. Bu biraz garip.
Herkes iyi ya da kötü kendini kurtarmaya çalýþýrken insanlarýn birbirleri ile yatýrým konusunda bile ayrýþmasý bana garip geliyor.
Hiçbir iþte, yatýrým aracýnda her gün, her ay düzenli olarak paranýzýn deðerini koruyarak artý kazanç elde edemezsiniz.
Çýpa enflasyon ise bazen artý 10 puan kazanýrsýnýz bazen eksi 5 puan.
Ancak hiç yapýlmamasý gereken, ekonominin o dönemki yanlýþ-doðru iþleyiþine kýzýp ANA TRENDE ters þekilde hiç kazanamayacaðýnýz bir enstrümana geçmek.
Þu ortamda yüzde 15 faizde verseler de dolara geçmem þahsen. (Gerçi benim ki uzun vadede yüzde 20 de sabit)
Dolara geçersem bana göre o yüzde 15 i de alamayabilirsiniz. Üstelik ana paradan da kayýp riskli olabilir.
Ha, konjektür deðiþir, seçimler biter o zaman tekrar düþünürüm. Ýþte o dönemde hala düþük faiz teklif edilirse dolara, altýna, emlaða vs. geçebilirim.
DOLAR, DAHA AKÞAMA 8,28 lere geriledi. Sanki faiz düþüþünü satýn alýyor gibiler...
1-2 ay önce yýl sonu dolar seviyesini yabancý-yerli 9 un çok üstünde tahmin ederken þimdilerde TV de 8,05 seviyesine gelebilir yorumu yapýyorlar.
Benim þahsi ATMASYON tahminim yýl sonu asla 8,50 üzeri olmaz. Bakalým tutacak mý?
Tdi 235 gelmis 800 beklenirken.dolar cortluyor.
Yer Ýmleri