Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Dolar da TL gibi bir kaðýt. Altýn deðerlenir ama dolar deðerlenir diyorsan bu senin beceriksizliðin. Petrol, doðal gaz, araba, emtia lar, her þeyi dolar ile alýyorsun. TL yi deðersi kýlamazsýn!!! Yoksa hiper enflasyon gelir, sarmala girersin.
Hani hiç biþey olmazdý?
QUOTE=akcay;5621406]100 dolar üstü iþlemler kimlik zorunluluðu geldi. Ufak ufak sermaye kontrolü gelmeye baþlar.[/QUOTE
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
@aslanamca2021
·
9s
Elon Musk'ýn Mars'a çýkarma yaptýðý bir çaðda ulusalcýlýk ve milliyetçilik gibi kan davalarýný yaþatmazlar. "Çanakkale geçilmez" diyerek artýk kimseyi yenemezsiniz. Zaman zeka ve akýl zamaný.
Hayat öðrencisi.
Yüzde 40 enflasyon olan ortamda dolarý baskýlim dersen sonuç deðiþmez 2 sene sonra çok daha beter patlar..
Ýthalat cý adam düþük dolarla mal alýr iç pazarsa zamla babam zamla satar paraya para demez..
Ýhracatçý iç pazardan zamlý ürün alýr düþük dolarla eline cücük kadar para geçer..baþlar baðýrmaya..
Olmaz..
10 11 aralýðý son nokta..
Buralardan müdahele gelmesi lazým dedim..
Haaa en sonunda sýcak para giriþi ÞART..
Bu olmazsa enflasyon da dolar da hiç biþi tutulamaz..
Kendi kendimize devir daim yapýp oran-orantý artar dururuz..
Sarmal yapý..
Bu aralar yine bize operasyon çekiyorlar bahanesine sarilmalari sosyal medyada orada burada bol miktarda görür oldum... Yaþadýðýmýz þey rahip benzeri falan filan deðil ahmaklýk krizi, baþka bir þey deðil...
Ayrýca o ürün ve hizmetlerdeki %100 artýþýn temel nedeni de dolar, hep görmezden geldiðiniz gibi...
Ama anlatsak da anlamazlar, duymazlar, kulaklar týkalý, dolar mi, maliyet mi, ne alaka, kem, küm... Faizdir o faiz... Sadece ve sadece faiz... Baþka bir maliyet kalemi olamaz, nerenizden uyduruyorsunuz böyle þeyleri...
Yahu sende anlama sýkýntýsý var cidden..
10 11 aralýðýna kadar biþi olmaz dedim..
Nitekim o aralýða geldi..
Buralarýn üstüne gitmemeli..
Müdahele gelmeli diyorum..
Daha nasýl anlatim ya..
Sen anlamak istemiyor saldýrmak istiyorsun..
Ha bu böyle devam edecek..
Müdahele gelirse bir süre yatayda takýlýrýz..
Sonra yine kalkar harekete geçer dolar..
Bunu kesmenin yolu da yurtdýþýndan sýcak sermaye giriþi..
Bu olmadan faizi artýrarak dolarý bir yere kadar düþürürsün..
Ekonomi baþka þekilde boðulur bu sefer..
90 lardaki enflasyon kur sarmalýndan sýcak para ile çýktýk..
90 larda batmadýksa yine batmayýz..
Piyasada 100 tl var dolar 10 tl ..
Piyasaya para pompalarlar 200 tl olur dolar da 20 tl olur...
Yer Ýmleri