Originally Posted by
furkan29
Aynen öyle, müslümanken ateist oldum. Topraktan ruh üflenerek deðilde evrimsel süreçle ortaya çýktýðýmýzý öðrendim. Yani doðadaki hayvan türlerinden sadece biriyiz. Hayatta kalmak ve üremek üzerine yaþarýz. Doðada adalet hak hukuk kural yoktur. Tek amaç hayatta kalmaktýr. Bunun için diðer hayvanlar gibi bizde herþeyi yapmak isteriz. Ýþin doðasý böyle. Ancak düþünen hayvanlar olduðumuz için bunu böyle yapmayalýmda þöyle yapalým diye kurallar uydurduk. Devletler kurduk. Dinler ürettik. Kanunlar yazdýk. Evlilikte bu kurallardan biri. Ýnsan doðasý gereði tek eþli olamaz. Kadýnda olamaz erkekte olamaz. En iyi en saðlýklý yavruyu verebilmek ve canlýlýðýn devam edebilmesi için türler birlikte olmak amacýyla sürekli rekabet ve kavga halinde olmalý. Böylelikle en güçlü ve en saðlýklý insanlar çiftleþip saðlýklý yavrular ortaya çýkarýr. Tüm doðada kural bu þekilde iþler. Bizde de farklý olmamalý. Çocuk yapmanýn kiþiye faydasý yoktur. Türün devamý için gereklidir. Bizde çocuk istemenin tek amacý yaþlanýnca beni bakar mottosu.
yalnýz evrim çok da bizim beklediðimiz þekilde devam etmiyor. Genetik olarak en iyiler çoðalýp baskýn olmuyor. Þuan dünyanýn nüfus artýþý olan bölgeleri býrakýn zengin olmayý neredeyse açlýk olan bölgeler. O zaman mantýken yeterli kaynaðý yoksa ürememesi gerekirken bilakis üreyip daha fazla sayýlarý artýyor.
Tersine bir þekilde hayat standartlarý yüksek ülkelerde ise nüfus artmýyor.
Nedenleri sosyoloji biliminin ilgi alaný olabilir ancak görünüþe göre 100 yýl sonra avrupada siyahi ýrklar, hint ýrký vb baskýn olacak. Belki de 100 yýla bile kalmadan olur.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri