Ýnþaat maliyetleri artti.bi milyon maliyet var 100 m2 de.dalga dalga geliyor maliyetler.
Dünyada dijital göçebe sayýsý 150 milyon civarýnda. 2035 e kadar 1 milyar kiþinin dijital göçebe olacaðý tahmin ediliyor. Hal böyle olunca yaþam kalitesi yüksek ülkelerde gayrimenkul fiyatlarý artacak ama çað dýþý, çok kalabalýk ve özgürlüðün görece daha az olduðu þehirlerdeki gayrimenkul fiyatlarý düþecek.
Ýþin daha da ilginci dijital göçebe sayýsý arttýkça kiralama talebi artacak ama satýn alma talebi azalacak.
Þimdi hala pandemi olduðundan dolayý digital nomad akýmý sekteye uðramýþ olsa da artýk iþyerinde çalýþmaktansa evden çalýþmanýn da yapýlabileceði öðrenildiði için virüs sonrasýnda dijital göçebe sayýsýnda kuantum sýçrama yaþanmasýný bekliyorum. hal böyle olunca da bizim gibi beton sevdalýsý ülke de bile betonlar gelecekte reel anlamda kazanç-getiri vermeyebilir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
GM her zaman kazandirir...
Hic zarar ettirmez de derler buyuklerimiz..
Buyuk sozu dinleyin....
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Gm 100 yilda degerlenir.o da dogru yerde alirsan.likit degildir.kira sorunludur.
Size tam olarak katýlamýyorum. Çünkü döviz, mevduat ve emlak yatýrýmcýlarýnýn neredeyse tamamýna yakýný borsa yatýrýmcýsýndan farklý ve garanticidir. Borsa da yükseliþ beklentisi için TL ya da döviz mevduatýný bozan ya da emlaðýný satýp hisse alan oransal olarak çok az. Bunu merkez bankasý TL, döviz mevduat miktarlarýndan da takip etmek mümkün.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Gayrimenkul mis gibi yatýrým aracýdýr. Alan bir piþman ise, almayan bin piþman. Ah ulan Beylükdüzü'nden bir daire kapatmak vardý zamanýnda þimdi emekli olmuþtum. ah ah ahh.![]()
Bu beylikdüzü nerede ki ? Hergün okuyorum çok övmüþler. Oysa Aðadüzü ve hanýmkavaðý hiç konuþulmamýþ. Yine de konuþulmasýn , bakir kalsýnlar.
Yer Ýmleri