KEPAZELÝK...
Sierra Leone de bile bu kadarý olmaz.
adamlar elde mýzrak
g..tte yaprak dolaþýyorlar.
KEPAZELÝK...
Sierra Leone de bile bu kadarý olmaz.
adamlar elde mýzrak
g..tte yaprak dolaþýyorlar.
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Bu durumdan memnun olanlar var mý? var tabiki. Gundwane nin gördüðü ve etrafýndaki kesim bu durumdan memnun.
Ülkede ticari olarak büyüyen pazar türü 2 tane. Ucuz ürün pazarý: Ucuzcu marketler, ucuz tekstil ürüncüleri (koton, lcw,defacto vb), tavuk dönerciler, etsiz çiðköfteciler, sarma sigara satan tütüncüler vs vs
En üst gelir grubuna hitap eden ürünler : Lüks arabalar, yat tekne vb, residans, villa vb emlak, üst kalite restoranlar vb
Orta gelir grubuna hitap eden pazar ise küçülüyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Þu an yeni iþe giren ailesi zengin olmayan bir gencin üst düzey bir eðitimi olsa bile birikim yapabilmesi imkansýz umarým gençler seçimde gereken cevabý verir
21 ekimde kaç baz puan artýrýyor þimdi Þahab baþkan
10 yýllýk 19.79
Genelev iþleten bir italyan,
Milano da sahibi bulunduðu genelevde oldukça iddialý bir iþletmecilik örneði yapmak istemiþ.
Bütün kadýnlarý toplamýþ ve demiþ ki;
bu evde müþterilerimizin bütün isteklerine evet demek zorundayýz. Aksi taktirde rekabet þansýmýz yoktur.
Bu durumu zor da olsa içine sindirmek zorunda bulunan zavallý kadýnlar;
peki deyip iþlerinin baþýna geçmiþler.
Evin sahibi iþadamý da giriþteki panoya yazmýþ;
bu evde kadýnlarýmýza hayýr dedirtemezsiniz. Bütün istekleriniz yerine gelecektir. Aksini ispatlayana en iyi restoranda yemek ve 1 milyon dolar para teklif ediyoruz.
Bunu duyan müþteriler akýn eder. Her türlü teklifle karþýlaþan kadýnlar seve seve bütün talepleri karþýlarlar.
Ýngilizi gelir eline, Almaný gelir kulaklarýna, amerikalýsý gelir
tersine derken her türlü teklifi karþýlar zavallý kadýnlar.
Nevar ki Temel uzakta deðildir. Milano ya gelir de geneleve gitmeden dönülür mü?.. Temel esasen kapýdaki yazýdan hiç bir þey anlamadan içeri dalar. Ancak iþe baþlamadan önce Temel kadýna bir þeyler fýsýldar.
Kadýn sert bir þekilde;
hayýr der.
Bunu duyan temel boynunu büker;
peki der.
Tabii ki para ödülü kendisini pek memnun etmiþtir. Ancak genelev patronu ile akþam yemeðe gidince adam sorar;
Temel, sen bu kadýna ne dedin de sana hayýr dedi?
Temel;
valla abi ben bir þey demedim. Ben sadece iþin baþýnda kadýna sordum Türk parasýyla ödeyebilir miyim diye
o da hayýr dedi.
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Türk lirasýnýn Rus rublesi karþýsýndaki deðer kaybý rekor düzeye ulaþtý.
13 Ekim’de kur 7.88 rubleye kadar düþtü. Vedomosti’nin haberinde 13 Ekim’de Türk lirasýnýn 7.88 rubleye kadar düþtüðü aktarýldý.
Refinitiv ve Rusya Merkez Bankasý verilerine göre bu 1992’den beri kayda geçen en düþük rakam.
Diðer yandan bu durum Türkiye’yi yabancýlar için daha cazip hale getiriyor. Nitekim Ruslar Akdeniz kýyýlarýnda aktif þekilde gayrimenkul satýn alýyor. Ruslarýn Türkiye’deki gayrimenkul alýmlarý yýl içinde 1.5 kat arttý.
Yer Ýmleri