https://www.ensonhaber.com/magazin/m...yi-begeniyorum
Erbil evleri satip faize yatirmis[emoji39]
https://www.ensonhaber.com/magazin/m...yi-begeniyorum
Erbil evleri satip faize yatirmis[emoji39]
Geçinemiyorum diyor çünkü çalýþýp betona yatýrmak zorunda. TL de tutarsa hatta borsada hisse alsa bile TL eridiði için emeklerinin eriyip yok olduðunu görecek.
Ev almasa sünnetsiz gavur un parasýný almak zorunda, hamd olsun.
Mesela ben oyak grubundan ciddi miktarda temettü alýyorum ama bu yýl temettü almadan dolara karþý bir miktarý eridi bile.
Son çare abd borsalarýnda temettü hisselerinde almaya baþladým.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Mesele gelecek kaygýsý.
Maaþý bugün yetebilir ama 30 yýl sonra TL deki kayýp maaþýný eritip alým gücünü batýracak. Bu noktada 2nci 3ncü evinden gelen kira geliri rahat bir yaþlýlýk geçirmesine yardýmcý olacak.
Hatta asgari ücret ile çalýþan çocuðu ve eþine de yardým edecek. Torunlarýnýn okul masrafýný karþýlayýnca eline yine para kalmayacak.
Maalesef bir klasik bu. TL nin devalüe edilmesinin kaçýnýlmaz sonucu...
Yaþlanýnca anlarsýn ...
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Crashý herkes iliklerine kadar hissedecek.!!
Daha yolun baþýndayýz.!!!
Döviz bazýnda ev ve emlak fiyatlarý dibe vuracak.!!
Stagflasyon canavarý sosyal patlamalara gebe.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Bakýþ açýsýna göre deðiþiyor. Böyle düþünen çok fazla insan var. Þu ana kadar haklý çýktýlar. Çalýþanlarýn %40 ý asgari ücret alýyorsa ve 2016 da 2.5 TL olan dolar þu an 9.70 TL ise doðru yolda olduklarýný söylememek için neden yok.
Yurtdýþýnda ise durum farklý. Paralarý deðer kaybetmediði için benzer kaygýlar ile emlak yatýrýmý yapmýyorlar. En az 10 ülke gezip hayatýn tadýný çýkarýyorlar.
Ýnsan yaþlanýnca,çocuklarý ve torunlarý olunca içindeki yetememe korkusu onlara bakamama korkusu emekli maaþým yetmezse bana kim bakar korkusu periþan ediyor insaný
Yer Ýmleri