Durum telefonun eskimesi deðil.
Þirketler 2 seneden sonra iþletim sistemini deðiþtirerek bazý programlarýn çalýþmasýný engelliyor. En baþta Google, ios, microsoft . Rakipsizler.
Baþka türlü para kazanamazlar.
Þimdi revaçta olan Çinli üreticiler ucuz telefon satýyor. Fakat en basit güvenlik güncellemelerini iþine geldiði gibi yapýyor ve de telefonu kullandýðýnýz müddetçe size çaktýrmadan reklam gösterip ayrýca para kazanýyor. Reklam konusunda seçici bile deðil. Avrupa ve ABD, Kanada gibi ülkelerde bunu pek yapamýyorlar. En son huawey olayý gibi. Pahalý telefon apple, samsun gibi bu konuda daha dikkatli. En azýndan 2 sene boyunca güvenlik ve iþletim sistemi güncellemesini yapýyorlar. Aksaklýk olursa da kýsa zamanda güncelleme ile düzeltiyorlar.
Telefonlarýnýzý apple samsung gibi cihazlarla finans, banka gibi programlarla kullanýyorsanýz güncelleyin. Çekinmeyin.
Bunun yanýnda eski android telefonlar için ücretsiz ve denetimli yeni iþletim sistemi yapan lineage OS , teamwiever, cyanogen OS, aosp, clockwordmod, gibi topluluklar xda adlý bir forumda birleþerek bir baþkaldýrý anlamýnda yeni sistemler geliþtirmekte.
Örneðin bende eski model samsung s3 neo, lineage OS ile hala kendi orijinal romandan daha seri ve iyi çalýþmakta. Her ayda Google güvenlik güncellemelerini adapte ederek güncel ve stabil olmasýný saðlamakta.
Saygýlar
Dolar 10 TL yý gördü.!!
Bu þirketlerin döviz açýðýndan..!!!
Ne kadar artý zarar yazarlar.???
Kendime masallar.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri