Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ayýn 15 inde maaþýný alan bir kaç memur kankim vardý. Onlara ihtiyaçlarý olaný ayýrýp kalan parayý derhal dolara geçmelerini telkin ettiðimde dolar 10.03 falandý. Bana yok artýk burdan da alýnýr mý ? ciddi misin ? gibi ifadelerle yüzüme þaþkýn þaþkýn bakmýþlardý. Bende bu günleri mumla ararsýn demiþtim. Þimdi onlar bile þükür namazý kýlýyorlar.TL dev bir ilüzyonmuþ meðerise. faizide kendide yalan imiþ.
Kalan yolcular da yerini aldýysa, dolar treni kalkýþa yeniden hazýr demektir!
![]()
Birkaç sene önce dolar 6'mý 8'mi ne olduðunda twitterda bir tane elemanýn videosu vardý.
Ýþte 6tl'den 200bin dolar almýþ, dolar 5TL'ye düþmüþ gülmekli aðlýyordu kafe gibi bir yerde. Yanýnda da arkadaþlarý var dalga geçen.
Kamerayý tutan adam soruyor kaç dolar aldýn diye, bu da 200bin dolar aldým diyo 6TL den. Ekrana da dolar 5 TL, kayýp bilmem kaç bin TL falan yazmýþlar.
Akýllarýnca dalga geçiyorlar yani adamla. Adam da üzülüyordu o da farklý bir vaka. 200bin dolarla oynuyor ama neyi neden yaptýðýnýn farkýnda deðil þuursuz. Dolarda kapana kýsýldý diye üzülüyordu adam ya
Zeka fýþþþkýrýyeeeeeeeeeeahhhhh!!!1!
Herkesin parasý kendine kýymetli, maddi sýkýntý hissedince ya da hissedeceðine dair endiþe duyunca elindekini koruma içgüdüsüyle davranýyor.
Geçen cuma da zam haberi duyulunca benzincilerin önü kuyruk olmuþtu. Alacaðý bir depo benzin, edeceði 25 lira kar, para deðil, hem de sonrakini yine zamlý alacak, ama iþte yazýðým malýný koruma içgüdüsü var, yapabileceði elinden gelen o kadarsa onu yapýyor.
Yer Ýmleri